spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 18 de maig de 2015

Alfred Bosch: 'La sisena hora és igualtat'

El candidat d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres, Alfred Bosch, ha exposat avui el seu projecte sobre educació a la Univeristat Pompeu Fabra de Barcelona acompanyat per la número 6 a la llista, Gemma Sendra. L’alcaldable ha recordat que 'el republicanisme històric sempre ha defensat un sistema d’ensenyament obligatori, laic, universal i públic'.

L’alcaldable ha defensat la reimplantació de la sisena hora. 'La sisena hora és igualtat, és acabar amb les diferències entre dos sistemes educatius, el públic i el concertat', ha exposat. 'En un mandat, reimplantar la sisena hora suposaria un cost aproximat d’uns 19M€ anuals', i ha explicat que, per fer-ho, es comptaria amb 'la contractació de nou personal, de forma progressiva i començant pels barris amb més dificultats'. La introducció d’aquesta mesura suposaria també una manera de donar suport als mestres i als pares i mares.

Bosch ha proposat 'centrar esforços en l’educació de 0 a 3 anys, una etapa determinant en la formació de les persones'. I ha assegurat que 'volem que totes les famílies puguin portar els seus fills a una escola bressol'. L’alcaldable republicà també s’ha mostrat partidari de 'convertir els centres escolars en centres de barri a disposició dels veïns'. Bosch ha explicat que podrien obrir-se els patis i les biblioteques fora de l’horari lectiu dels centres i que, aquesta mesura, tindria un cost d’uns 2,5M€ anuals.

Per la seva banda, Gemma Sendra s’ha mostrat convençuda que 'l’educació és un dels pilars que més pot lluitar contra les desigualtats'. La membre de Moviment d’Esquerres-BCN Ciutat oberta ha exposat que 'invertir en educació és una de les nostres prioritats, per això l’Ajuntament s’ha d’implicar de manera molt forta, té un paper primordial'. 'S’ha de donar més força als districtes per impulsar noves polítiques de suport i de compensació, necessitem fer una política progressiva que doni més atenció als barris que tenen més dificultats, creant Zones d’Atenció Prioritària', ha explicat Sendra.

En relació al fracàs escolar i l’abandonament escolar, Sendra ha proposat 'crear espais que articulin diferents serveis municipals per donar suport als centres educatius, que el 100% d’alumnes acabin l’ESO ha de ser un dels nostres objectius'. La número sis s’ha mostrat partidària d’impulsar l’ensenyament de les llengües, les noves tecnologies i 'incorporar bones pràctiques internacionals per millorar la nostra ciutat'.

Alfred Bosch a la Universitat Pompeu Fabra
Alfred Bosch a la Universitat Pompeu Fabra

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web