spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 25 de maig de 2012

Amorós adverteix que la Marató no pot servir de cortina de fum al Govern per a què defugi les seves responsabilitats

El portaveu adjunt d'ERC, Oriol Amorós, ha presentat al Parlament 9 propostes per a treballar de manera estructural en l'eradicació de la pobresa. Amorós ha valorat positivament accions com la marató de TV3 contra la pobresa, tot i que s'allunyen dels principis ideològics d'ERC que no està a favor de fer polítiques assistencialistes. Amoŕos ha dit que ERC participarà activament en la Marató però que 'accions com aquesta no poden, ni han de servir, de cortina de fum al Govern per a què defugi les seves responsabilitats perquè té molta feina a fer i en molts casos no l'està fent'.

Amorós ha iniciat l'explicació de les 9 propostes denunciant l'incompliment del Govern en el desplegament del Pacte Nacional per a l'Eradicació de la pobresa aprovat al Parlament i que el Govern no està duent a terme. El segon punt de l'exposició s'ha centrat de nou en la denuncia de la reforma de la RMI (Renda Mínima d'inserció) ja que 'a aquestes alçades ni s'ha demostrat el suposat frau que va servir d'argument ta la reforma de la RMI ni s'ha quantificat aquest possible frau, i en canvi el que si s'ha fet és excloure les persones que es queden sense feina i no tenen cap ingrés de la possibilitat de rebre aquest ajut'. Amorós ha reclamat que es derogui aquesta reforma, que es dialogui amb les entitats i que es desbloquegin els més de 10.000 expedients que hi ha en cua.

La resta de les propostes són que el Govern expliqui les alternatives a l'eliminació dels Plans d'Ocupació , que el Govern posi a lloguer tots els pisos buits que pertanyen a l'administració per poder donar solució a les persones que estan perdent el seu habitatge, treballar en el malbaratament zero d'aliments partint de la creació d'una Taula Sectorial tal com mandata una moció aprovada al Parlament, seguint el mandat d'una altra moció que tampoc s'està complint incrementar el pressupost destinat a beques menjador, que s'acompleixi també la resolució del Parlament d'increment d'ajuts a les entitats socials, destinar els recursos suficients als serveis bàsics d'atenció primària , i incrementar els ajuts destinats a infants i adolescents que tenen expedient obert a la DGAIA.

El portaveu adjunt d'ERC ha explicat que aquestes propostes tenen un cost raonable i que en qualsevol cas des d'ERC s'han donat alternatives d'ingressos al Govern per valor de més de 1000 milions d'€ que han estat desestimades reiteradament.

Amorós també ha denunciat el 'fracàs negociador del Govern català a la comissió sectorial de treball celebrada ahir perquè el mateix dia que CiU aprovava la reforma laboral del PP a canvi de res, el Govern català rebia una clatellada en forma de res a canvi en polítiques d'ocupació'. El republicà ha titllat 'd'autèntic disbarat reduir un 56% el pressupost en polítiques d'ocupació amb l'actual situació de crisi i atur creixent'.

El cas Bankia és indecent

Oriol Amorós ha valorat la injecció de 15mil milions d'euros a Bankia dient 'que la Banca del PP tingui una injecció de diner públic en el context actual de pobresa és senzillament indecent'. Amorós assegura que 'qui cal rescatar és a les persones que ho estan perdent tot a causa de la crisi, a les 270mil famílies que no tenen cap ingrés'. El portaveu adjunt d'ERC s'ha mostrat 'a favor de garantir els dipòsits bancaris per evitar pànic econòmic però no a rescatar una entitat que ha sufragat els excessos del PP i que no ha sabut garantir el valor de la seva propietat'.

Oriol Amorós
Oriol Amorós

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web