spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 21 de novembre de 2014

CIU, PSC i PP s’han tapat les vergonyes amb les votacions de la comissió

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d’ERC, Oriol Amorós, ha denunciat que ‘a les votacions de la primera sessió de la comissió d’investigació sobre el frau i l’evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política s’ha evidenciat que la sociovergència cavalca de nou, l’establishment i els poders fàctics s’ajuden mútuament i es tapen les vergonyes vetant compareixences clau. Ens sembla escandalós i un frau als ciutadans. Ens sembla que és voler retallar els treballs de la comissió de forma inacceptable’.

Amorós assegura que ‘hem pogut comprovar com avui es vetaven compareixences de casos de corrupció molt significatius’. CIU i PSC han vetat la compareixença de Felix Millet i Jordi Montull, de consellers que podrien informar i tenien papers destacats en l’època dels governs Pujol, de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta a canvi de tapar la compareixença dels socialistes Bertomeu Muñoz, un cas gravíssim de corrupció local, i de l‘ex-diputat socialista Luis Garcia conegut com a Luigi. ‘Els uns s’han tapat les vergonyes als altres’.

Des del Grup Parlamentari d’ERC es denuncia que a aquesta dinàmica també s’hi ha afegit el PP en votacions conjuntes amb PSC i CIU . Han vetat la compareixença dels ex-presidents Jose Maria Aznar i Felipe Gonzalez, tots dos després d’haver intervingut en mercats regulars cobren avui de les empreses que eren regulades per aquests mercats, tots dos que varen donar ordre que no s’investigués Pujol, segons ex-fiscals de Catalunya. Tots dos saben coses i saben perquè van tapar el cas Pujol durant tants anys com han reconegut des de les mateixes instàncies de l’Estat. Unes votacions que també han tapat la denúncia que feia ERC i que és ‘una vergonya i un robatori als ciutadans que clama al cel, com son tots les ex-polítics que treballen en empreses de mercats regulats després d’haver participat en la regulació dels seus mercats ,ex-ministres socialistes i populars’.

‘També es greu que dues persones que de forma valenta assumint costos personals han denunciat casos de corrupció política en el mon local, com Carme Garcia ex-regidora i membre de la Plataforma Sabadell Net de Corrupció o la regidora Itziar Gonzalez de Ciutat Vella que va haver d’afrontar greus amenaces i fins i tot violacions del seu domicili, el seu testimoni és molt important com a persones valentes i que han donat exemple’, ha reblat Amorós.

Oriol Amorós
Oriol Amorós

VÍDEOS

21.11.2014
Oriol Amorós: 'La política que volem ha de ser neta, clara i transparent'
VEURE
© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web