spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 18 de novembre de 2014

En legitimitat democràtica Catalunya és forta i el govern espanyol és dèbil. Serem independents

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d’ERC, Oriol Amorós, ha explicat avui que el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra espanyol, el general Jaime Domínguez Buj, ‘té raó quan diu que el govern espanyol és dèbil, dèbil en legitimitat democràtica. Catalunya és molt forta en legitimitat democràtica, serem independents i tindrem una excel·lent relació amb l’Estat espanyol com la tenen les ex-colònies espanyoles’. El cap d’Estat de l’Exercit de Terra ha assegurat avui que quan la metròpoli es fa dèbil és quan té lloc la caiguda, i que processos d'aquest tipus tenen lloc quan el poder central és dèbil, com va passar quan Espanya va perdre les seves últimes colònies, el 1898.

‘Aquesta manca de legitimitat democràtica que mostra un govern espanyol intolerant amb la pluralitat, que té al·lèrgia a la pluralitat democràtica i que no permet que el poble català s’expressi, ni l’escolta quan ho fa, també es tradueix en la seva actitud pressionant i insistint perquè l’ fiscalia presenti una querella contra el Govern català’ ha destacat Amorós. ‘La fiscalia catalana assegura que no han d’actuar i que no hi ha motius i fonaments per a fer-ho però per altra banda tenen preparada la querella per si el fiscal general de l’Estat els obliga a fer-ho. Quina credibilitat tenen?’ S’ha preguntat Amorós. ‘Tot aquest cas és un espectacle lamentable ple d’incoherència on l’estat de dret és la primera víctima. No es creuen l’estat de dret. No actuen per escoltar el poble de Catalunya que ha parlat clar però si actuen quan la caverna els diu que son massa tous’ .


La carta de Rajoy a Mas

Respecte de la carta de resposta del president del Govern espanyol a la carta que va enviar el president català, Oriol Amorós assegura que ‘està molt bé voler parlar però encara està millor voler escoltar. Cal escoltar el poble de Catalunya que va palar molt clar el 9N, contra la voluntat de la fiscalia, del TC, de les amenaces del Govern espanyol, i que va fer el primer pas en llibertat’.

El portaveu adjunt d'Esquerra al Parlament, Oriol Amorós
El portaveu adjunt d'Esquerra al Parlament, Oriol Amorós

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web