spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 23 de juliol de 2014

Aragonès: ‘Les balances polítiques de l’Estat mostren la seva complicitat amb el deteriorament de l’estat del benestar català’

El portaveu adjunt d’ERC, Pere Aragonès, assegura que ‘la publicació de les balances fiscals per part de l’Estat arriba tard i malament’. ‘Tard perquè portem molts mesos reivindicant que es facin públiques. S’arriba malament perquè són unes balances polítiques, fetes amb un mètode ad-hoc per obtenir uns resultats concrets, i només es contempla un mètode de càlcul que és del de la càrrega benefici obviant el del flux monetari. En època de crisi la despesa pública equilibra la contracció del sector privat i és important saber on i en quin territori es gasten els diners, que és el que explica el mètode del flux monetari’.

Aragonès ha explicat que des d’ERC es vol denunciar que, ‘encara que es revisarà en profunditat quins son els criteris d’atribució de la despesa a nivell territorial que han fet servir els experts del Govern espanyol, sí que es cert que igualment les xifres que es posen sobre la taula de 8mil M€ de dèficit fiscal son unes xifres absolutament astronòmiques, que comparades amb les retallades que ha hagut de fer el Govern de la Generalitat des de l’any 2010 les superen de llarg’. ‘El que ens sorprèn és que el senyor Montoro un cop té aquest diagnòstic segueix negant-se a millorar el finançament dels serveis de l’Estat del benestar a Catalunya. Té un diagnòstic que demostra una situació d’injustícia i no fa res, per tant és còmplice de la situació de deteriorament en l’estat del benestar que pugui patir Catalunya’ ha reblat Aragonès.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d’ERC, Pere Aragonès, assegura que ‘cal corregir aquesta situació, el Govern de l’Estat no ha complert mai cap acord de finançament, sempre troben fórmules per donar-hi la volta, per tant el que cal és donar la veu a la ciutadania catalana que es pronunciï sobre si cal dotar-nos de les eines per poder gestionar aquests recursos, les eines d’un estat independent’.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC, Pere Aragonès
El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC, Pere Aragonès

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web