spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 9 de maig de 2017

Aubà: “Exigim al govern espanyol que assumeixi les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques del fracàs del Castor”

El senador ha preguntat al Ministre d'Energia sobre el calendari d'actuacions per desmantellar immediatament el Castor

Aquesta tarda durant la sessió de control al Govern espanyol, el senador Miquel Aubà ha preguntat al Ministre d'Energia, Álvaro Nadal, sobre el calendari d'accions previstes pel Govern espanyol per desmantellar de manera immediata el magatzem de gas Castor amb les màximes garanties de seguretat i transparència per a la ciutadania.

El senador ha criticat que el govern espanyol "no hagi impulsat accions per investigar, determinar i depurar les responsabilitats d'aquells que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor".

"Ningú ha assumit les responsabilitats tècniques, econòmiques i administratives del fracàs del projecte Castor", li ha etzibat Aubà al ministre, el qual ha reconegut que el projecte era "innecessari i faraònic".

El senador ha insistit en el fet que "volem que el govern assumeixi les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques d'aquest fracàs", i per això, Esquerra Republicana el passat més de juliol va registrar la petició de crear una Subcomissió d'Investigació sobre el projecte Castor a la Comissió d'Indústria del Congrés de Diputats. "Això permetria auditar des dels àmbits polític, tècnic-administratiu i econòmic el procés de tramitació i autorització del projecte", ha afirmat Aubà abans de denunciar que "ni l'empresa constructora, ni l'administració, van realitzar cap estudi previ de risc sísmic durant la tramitació de l'avaluació d'impacte ambiental de l'activitat".

El polític republicà ha demanat al ministre: "celeritat en el desmantellament" i que "facilitin informació als Ajuntaments afectats". A més d'advertir-lo que qualsevol demora excessiva "perjudicaria encara més als consumidors de gas que amb la seva factura ja paguen els 4.700 milions de les instal·lacions amb els interessos, i els 15,7 milions anuals del manteniment del magatzem hivernat".

Aubà ha afirmat que "és una vergonya que els consumidors de gas hagin de pagar amb l'increment de la seva factura el fracàs d'uns constructors que van fer un magatzem inoperatiu".

El senador ebrenc, Miquel Aubà, intervenint al Senat
El senador ebrenc, Miquel Aubà, intervenint al Senat

© 2022 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web