spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 7 de maig de 2014

Cal transmetre seguretat, fermesa i tranquil·litat a la comunitat educativa en la defensa del model educatiu català

La diputada d’ERC, Anna Simó, ha preguntat a la consellera Rigau com prepara el curs que ve pel que fa a l’aplicació de la LOMCE i com defensar la LEC davant del paper de les instàncies judicials que entren a contravenir una competència exclusiva del Govern català i la legislació del Parlament de Catalunya. Simó ha explicat que ‘la LOMCE, ja en vigor i aquest setembre en aplicació progressiva, envaeix entre d’altres la competència de la Generalitat de regulació del règim lingüístic als centres educatius, és dinamita, és un torpede a la línia de flotació del projecte lingüístic de la LEC. La LEC vol la inclusió, l’equitat i l’excel·lència i parteix del que és un patrimoni pedagògic que hem fet entre tots, que és la immersió lingüística, basat en el respecte a la llengua materna dels alumnes, en la complicitat i la col·laboració de les famílies, en la programació d’activitats buscant l’equilibri entre els continguts, les competències bàsiques i les dinàmiques comunicatives específiques i que té com a objectiu aconseguir al final de l’etapa la plena competència lingüística en català i castellà, i que és fruit d’un consens amplíssim’.

Simó ha explicat que ‘és inaudit que una interlocutòria judicial demostri tan poc respecte per la professionalitat docent i gosi imprudentment imposar unes mesures percentuals que estan descontextualitzades, injustificades, al marge de la realitat sociolingüística concreta i dels consensos aconseguits dins la comunitat educativa i amb un canvi imposat i forçat en la dinàmica d’una classe sense cap consideració per a tota la resta dels companys de l’aula, sense cap consideració per a la resta de famílies i de l’equip docent i dels titulars dels centres. Tenen, aquestes interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, algun sentit educatiu? Nosaltres creiem que evidentment que no’ ha reblat.

Anna Simó ha assegurat a la consellera que ‘compartim que cal transmetre idees clares i coherència, però també seguretat i fermesa i sobretot tranquil·litat a la comunitat educativa i a la resta de la societat catalana, inclòs aquest Parlament, en la defensa del model educatiu català i explicar bé els plans del departament per al curs vinent pel que fa a la LOMCE i la LEC’.

Anna Simó
Anna Simó

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web