spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 11 de juliol de 2017

Capella, a Montoro: “L’1 d’octubre votarem Sí per dir No a les seves polítiques econòmiques”

La diputada d’Esquerra Republicana Ester Capella ha defensat el vot negatiu dels republicans a l’acord del govern espanyol que fixa els objectius d’estabilitat pressupostària i deute públic i que s’ha aprovat avui en ple del Congrés dels Diputats.

Capella ha criticat que els objectius de dèficit per a les comunitats, que el ministre Montoro ha situat ara en el 0,4%, és “una mostra més de la política econòmica incoherent del govern del PP” i a la qual “els ciutadans de Catalunya podran dir adéu el proper 1 d’octubre”. “L’1 d’octubre votarem Sí per dir no a les seves polítiques econòmiques”, ha dit.

“La seva proposta és un parany, està jugant amb els diners dels ciutadans fent una espècie de subhasta, de tómbola permanent”, ha criticat la republicana. En aquest sentit, ha explicat que al conjunt de les CCAA els hi correspondria un dèficit del 0,88% per al 2018, en lloc del 0,4% proposat per Hisenda. Tanmateix, la republicana ha recordat que entre 2015 i 2016, la Generalitat de Catalunya ha reduït el dèficit en 3.911 milions d'euros. Una xifra que representa el 85% de la reducció total que ha fet el conjunt de les Administracions Públiques.

A més, Capella ha denunciat que el sostre de despesa fixat per l’executiu “asfixia” i és “absolutament injust a nivell social i territorial” perquè continua “carregant el pes dels ajustos a les comunitats autònomes, que són les que concentren el percentatge més alt de despesa social”. I això significa, segons ha explicat la republicana, que “obliguen a les comunitats a mantenir les retallades socials, mentre autoritzen al govern espanyol a què segueixi generant dèficit per sobre de les seves possibilitats”. Per aquest motiu, ha etzibat: “asfixien la despesa social de les comunitats, mentre segueixen malbaratant en armament, en deficitaris quilòmetres d'Alta Velocitat i en el rescat de les autopistes radials madrilenyes”.

En conclusió, la republicana ha assegurat que el govern espanyol segueix “imposant la seva visió centralista, sense tenir en compte el nivell competencial de les autonomies”. “S’haurien d’aplicar l'austeritat que prediquen i deixin de donar lliçons i estrènyer les rosques a aquelles comunitats que com Catalunya tenen una eficiència econòmica i financera de la qual hauríeu de prendre exemple”, ha reclamat.

Capella, a Montoro: “L’1 d’octubre votarem Sí per dir No a les seves polítiques econòmiques”
Capella, a Montoro: “L’1 d’octubre votarem Sí per dir No a les seves polítiques econòmiques”

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web