spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 23 de juny de 2015

Capella a Wert: ‘Es mereix una gran xiulada de tot el camp de la cultura’

La senadora Ester Capella ha preguntat aquest dimarts al ministre de cultura, Jose Ignacio Wert, per la seva gestió al capdavant del ministeri d’educació, cultura i esports. Capella li ha recordat que és ‘el Ministre de la LOMCE, la Llei d'Educació més retrògrada de tota l'actual etapa democràtica. No només té l'oposició i el compromís de canviar-la de tots els grups de l'arc parlamentari en la pròxima Legislatura, sinó que a dia d'avui, té també l'oposició i un boikot actiu per implementar-la de la majoria comunitats’.Intervenció d'Ester Capella al Senat

Segons Capella, Wert ‘pretenia utilitzar la Llei d'Educació per espanyolitzar als nens i nenes catalans’ en un intent de ‘trencar l'exitós model escolar d'integració lingüística i social’.

Pel que fa a cultura, Capella ha destacat que ‘ha estat el ministre que ha legitimat que la cultura pagui com IVA de luxe en lloc de pagar un IVA reduït o superreduït, com reclama el Parlament de Catalunya, per estimular un sector cultural -que també ho és econòmic- que està patint la crisi i les seves retallades’ i li ha recordat ‘les seves exagerades retallades d'un 40% en els Pressupostos Generals de l'Estat destinat a cultura’.

‘Això sí, mentre retalla salvatgement en cultura, subvenciona la tortura i converteix els toros en Bé d'Interès Cultural Immaterial’ a més a més de ‘tornar a torejar la Llei de Mecenatge’ i amb ‘el retorn dels famosos papers de Salamanca’.
 

Finalment, pel que fa a l'esport cal destacar ‘la llicència única federativa i les reformes fiscals introduïdes en la reforma tributària que no fan més que castigar a l'esport de base i l'esport català’ però el que li preocupa és la ‘simbòlica xiulada a l'himne i al Rei’. ‘Ministre, vostè es mereix una gran xiulada de tot el camp de la cultura. I, en part, la té. No en va, té en el seu haver un autèntic record el major nombre de renúncies al Premi Nacional de Cultura, Jordi Savall, La fotògrafa Colita, Javier Marias’.

Per tot això ‘ens ha donat més motius i raons per continuar avançant en un projecte de futur il•lusionador i esperançador que no és altre que la República Catalana, on Educació, cultura i esport, siguin eix central de la acció política per allò que aspirem a ser dones i homes lliures i cultes. Adéu Ministre Wert!’, ha conclòs Capella.

Ester Capella
Ester Capella

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web