spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 12 de juliol de 2017

Capella, al governador del Banc d'Espanya: “Si jo fos vostè, demanaria perdó per haver-ho fet malament”

La portaveu d’Esquerra Republicana a la comissió d’investigació sobre la crisi financera, Ester Capella, ha dit al governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, que ha comparegut per explicar l’informe sobre "La crisi financera i bancaria a España 2008-2014" en el qual es donen per perduts 60.000 milions d’euros del rescat bancari, que el document de l’òrgan regulador és “acrític” i “autoexculpatori”.

“No busca en cap moment jutjar el que va passar, ni perseguir responsabilitats pel resultat final del procés”, ha lamentat. “Si jo fos vostè, demanaria perdó per haver-ho fet malament”, li ha dit Capella, en considerar que el Banc d’Espanya és responsable per “acció o omissió” de la crisi financera.  "Els errors del Banc d'Espanya no només van ser no saber predir la crisi, sinó també no saber gestionar-la", ha assegurat.

“El seu informe no és més que la crònica d'un desastre anunciat; tothom sabia que passaria i ningú s'atrevia a dir-ho, a més, les persones que tenien la responsabilitat de posar seny al sistema bancari van callar i es van amagar”, ha criticat la portaveu. Capella ha recriminat a Linde que “és conscient de l'encàrrec que va rebre i del treball que no ha realitzat, que no ha dut a terme”. De fet, la republicana ha ironitzat que l’informe hauria d’haver portat per títol: “Les excuses del Banc d’Espanya per no assumir la seva responsabilitat”.

A més, la republicana ha denunciat que l’Estat “s’ha polit” 60.000 milions d’euros dels Fons de Garantia de les Pensions, i que precisament aquesta xifra “són els milions que han acabat en mans de la banca, en forma de préstecs que mai es retornaran”. De fet, la republicana ha recordat que “el rescat bancari ens ha costat un mínim de 76.000 milions, dels quals 60.000 no són recuperables, és a dir, 8 de cada 10 euros invertits en el rescat es perdran”.

Capella, al governador del Banc d'Espanya: “Si jo fos vostè, demanaria perdó per haver-ho fet malament”
Capella, al governador del Banc d'Espanya: “Si jo fos vostè, demanaria perdó per haver-ho fet malament”

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web