spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 6 de novembre de 2013

Capella: ‘Aprengui dels errors del Castor i faci cas dels estudis científics sobre el cabal de l’Ebre’

La senadora republicana Ester Capella ha preguntat, durant el Ple del Senat d’aquesta tarda, al ministre Miguel Angel Cañete si pensa revisar els cabals ambientals que el nou Pla de Conca de l’Ebre fixa per al tram final del riu Ebre i el Delta. Capella, en l’exposició que ha fet, li ha recordat que aquest Pla determina uns cabals insuficients per assegurar un bon estat ambiental del tram final del riu i posen en risc la supervivència del Delta. La senadora d’ERC també ha recordat que s’ha fet una redistribució dels cabals amb criteris polítics i no pas científics, i ha denunciat que no s’han volgut contrastar els cabals fixats per estudis científics diversos, com el de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, en què es demanen uns cabals superiors per poder assegurar el futur del tram final del riu i del Delta.

Capella ha afirmat que, ‘malgrat que el Ministre Cañete no parla de transvasaments perquè li és una paraula tabú que li porta mals records, ara detrauen amb concessions d’aigua riu amunt l’aigua que es necessita per tenir un tram final del riu viu i un Delta de l’Ebre amb sediments’. La senadora, que ha demanat al ministre que rectifiquin els cabals fixats per al tram final del riu i el Delta, i que ho contrastin amb els estudis aportats per entitats i institucions catalanes, ha lamentat la resposta de Cañete: ‘Malgrat les aparences de diàleg, continuem estant davant el mateix Cañete del ‘paseo militar’, i per això ha desautoritzat els estudis de la Comissió per a la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre titllant-los d’irreals i mancats del més mínim rigor’.

Capella, després d’escoltar com Cañete l’acusava de ‘defensar interessos d’un punt molt concret i determinat’ i de ‘voler privar de cabals la gent d’Aragó’, li ha demanat al ministre que ‘aprengui dels errors del projecte Castor i faci cas dels estudis científics que proposen més cabal per al tram final del riu i del Delta’. Capella li ha demanat al ministre que rectifiqui perquè evitarà un altre ridícul monumental davant la comunitat internacional, com també continuar acumulant denúncies per vulneració de directives mediambientals europees. La senadora republicana ha acabat la seva intervenció recordant que ‘lo riu és vida, i farem tot l’inimaginable perquè ho continuï sent’.

Capella ‘Demanarem al Ministre d’Indústria accions jurídiques i assumpció de responsabilitats polítiques pel projecte Castor’
Capella ‘Demanarem al Ministre d’Indústria accions jurídiques i assumpció de responsabilitats polítiques pel projecte Castor’

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web