spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 18 de setembre de 2017

Carles Mundó a Rajoy: "Deixi en pau als jutges i resolgui les qüestions polítiques de manera normal en una democràcia i no perseguint càrrecs públics"El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha explicat que a la manca de dotació necessària i l'estructura obsoleta de l'administració de justícia espanyola cal afegir el problema en l'ús impropi que n'està fent el govern espanyol que afronta des dels tribunals una qüestió que és de naturalesa política. Mundó ha demanat al president espanyol Mariano Rajoy que "deixi en pau als jutges, segui a la taula i resolgui les qüestions polítiques de manera normal en una democràcia i no perseguint càrrecs públics".

Mundó assegura que és inacceptable en el context on som que la Fiscalia es permeti el luxe d'amenaçar més de 700 alcaldes dient que si cal, els detindran, com fer registres a mitjans de comunicació i impremtes, com és inacceptable que s'intimidi els càrrecs públics que han participat de l'aprovació d'una llei o de la convocatòria d'un referèndum que se'ls persegueixi i coaccioni amb querelles i amenaces i és inacceptable que amenaci els ciutadans de forma sistemàtica. "El que ningú no entén és que el Govern espanyol per impedir el referèndum estigui disposat a posar en qüestió la democràcia i l'estat de dret i per això el que demanem no és només pels ciutadans de Catalunya sinó pel conjunt dels ciutadans de l'estat espanyol, que el govern espanyol s'assegui a parlar de política, que deixi en pau els jutges, que abandoni les querelles i que es dediqui a resoldre políticament allò que és de naturalesa política", ha reblat.

Mundó ha recordat que el conjunt dels governs espanyols que hi ha hagut a la història recent mai han tingut interès a fer el possible perquè l'administració de justícia funcioni, castigada en els pressupostos i mai considerada una qüestió de rellevància. Ara tenim l'oportunitat de tenir amb el vot per la nova república una administració de justícia moderna i eficient que posi el focus en les eines del segle XXI com són les noves tecnologies.

La diputada d'Esquerra Republicana al Congrés, Ester Capella, ha explicat que volem una República transparent i una justícia independent. "Volem jutges al servei dels ciutadans no al dictat del govern de torn, un consell general del poder judicial que vetlli per la independència judicial, una justícia desplegada al territori amb criteris de nombre d'habitants, litigiositat, nombre de jutges suficients per donar resposta eficient a les demandes de la ciutadania, una fiscalia general de Catalunya que respongui a la defensa de l'interès general, de la legalitat i del bé comú", ha explicat.

Carles Mundó i Ester Capella atenent els mitjans de comunicació
Carles Mundó i Ester Capella atenent els mitjans de comunicació

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web