spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dissabte, 3 d'octubre de 2009

Carod destaca la importància de l’esport com a motor econòmic de Catalunya

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presidit aquest matí l’acte de col·locació de la primera pedra de la piscina coberta de Cassà de la Selva, on ha posat de manifest que “l’esport mou Catalunya. I el mou no només des del punt de vista físic, sinó també des del punt de vista econòmic”. A l’acte també han assistit l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanovas; el vicepresident i diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Narcís Casassa; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy; la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, i el representant de la Secretaria General de l’Esport a Girona, Josep Saguer.

Durant la seva intervenció, Josep-Lluís Carod-Rovira ha recordat que les empreses del sector esportiu català facturen al voltant de 1.600M€ i ocupen a 7.500 treballadors. A més, ha afegit, "cal tenir en compte que la meitat de les empreses que es dediquen a qüestions esportives a l’Estat espanyol tenen la seu a Catalunya". En aquest sentit, el vicepresident del Govern ha exposat que un dels grans projectes del Govern de la Generalitat és el clúster esportiu i empresarial del Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat, que esdevindrà l’equipament d’aquestes característiques més important d’Europa.

De la mateixa manera, Josep-Lluís Carod-Rovira ha exposat que el projecte de la piscina coberta de Cassà de la Selva forma part d’aquesta “gran iniciativa” que ha estat des de fa temps el Pla director d’instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC), que promou la Generalitat “amb la voluntat de situar l’esport com una de les prioritats del Govern de Catalunya”. Un exemple d’això, ha explicat, “és que els darrers 5 anys el pressupost dedicat a l’esport per part de la Generalitat s’ha triplicat". Josep-Lluís Carod-Rovira ha considerat el projecte presentat avui com un clar exemple de bon treball en xarxa entre diverses institucions: Ajuntament de Cassà de la Selva, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya. “Quan les diferents administracions del nostre país remen juntes i remen en la mateixa direcció els resultats són positius”.

El vicepresident del Govern també ha recordat que la pràctica esportiva té una dimensió cultural i de cohesió civil i social, ja que l’esport és també un element d’incorporació per la gent vinguda de fora, “un espai de trobada on pots posar en comú valors”.

La piscina coberta, de la qual avui s’ha col·locat la primera pedra, està emplaçada a la zona esportiva de Cassà de la Selva, on estan situats el camp de futbol, la piscina a l’aire lliure, el pavelló i la pista poliesportiva coberta.

Imatge de l'acte
Imatge de l'acte

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web