spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 21 de juliol de 2009

Carod felicita Jaume Alguersuari pel seu debut a la F1

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha felicitat aquesta tarda Jaume Alguersuari per ser el pilot més jove en debutar a la F1, el que suposa un “rècord de precocitat que marcarà una fita històrica”. A l’acte també hi ha assistit la secretària general de l’Esport, Anna Pruna.

Durant la seva intervenció en roda de premsa, el vicepresident del Govern ha felicitat Jaume Alguersuari perquè aquest diumenge esdevindrà el pilot més jove en debutar a la F1. En aquest sentit, Josep-Lluís Carod-Rovira ha exposat que l’èxit del pilot “no és gratuït, és perquè les coses s’han fet bé”. Per la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, avui és “un dia escrit en majúscules en la història del l’esport del nostre país”.

El vicepresident del Govern ha recordat que el Programa de Joves Pilots, del qual forma part des del seu inici Jaume Alguersuari, és una aposta estratègica del Govern. I és que la Generalitat i el Circuit de Catalunya han fet un esforç conjunt aquests darrers 5 anys perquè “un grup de joves amb talent tingui la il·lusió i els mitjans adequats per formar-se i per poder arribar a l’elit de l’automobilisme amb l’objectiu de la Fórmula 1”. En aquest sentit, la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha subratllat que l’èxit de Jaume Alguersuari, “és l’èxit del Programa de Joves Pilots”.

D’altra banda, Josep-Lluís Carod-Rovira ha exposat que Jaume Alguesuari “és el primer pilot de la “pedrera” que jugarà a la màxima divisió”. I és que “si tothom entén que part de l’èxit del Barça és aconseguir que els seus jugadors del planter esdevinguin un dia professionals al màxim nivell, pel Circuit, en Jaume és la millor expressió del nostre planter”. Activitats com aquestes, segons ha exposat el vicepresident, ajuden a reforçar, també, “la imatge del nostre país” a nivell internacional.

El vicepresident del Govern també ha recordat que la rellevància de la Fórmula 1 a nivell econòmic: “quan les coses van bé al circuit, són molts els diners que es queden a Catalunya”.

Per la seva banda, el pilot Jaume Alguersuari, ha exposat que està “molt content, motivat i satisfet” de la notícia i tot i que ha destacat que ara s’ho ha d’agafar amb molta calma, té “la confiança de l’equip i la meva confiança”.


Programa de Joves Pilots

El Programa de Joves Pilots va néixer amb l’objectiu de promocionar en diverses fases els pilots catalans que fan els seus primers passos tant en els certàmens de monoplaces més representatius a nivell estatal i internacional com en el món del kàrting, per arribar en un futur pròxim a la Fórmula 1. El Programa ha inclòs campionats de prestigi com les World Series by Renault, la Fórmula 3 britànica, la Fórmula BMW Europa i USA, la Fórmula Renault 2000 i la Fórmula Academy. Actualment, durant la temporada 2009, els pilots del programa són Jaume Alguersuari, Mi­quel Molina, Dani Cam­pos-Hull, Dani Juncadella, Xavier Tarancón, Miki Monràs i Genís Olivé.


Jaume Alguersuari

Jaume Víctor Alguersuari Escudero va néixer el 23 de març de 1990 a Barcelona. Va debutar en kàrting l’any 1998 i la seva primera competició va ser en Fórmula Renault 1600 als 15 anys. Alguersuari ostenta el millor palmarès de l’Estat espanyol en victòries i campionats fins als 19 anys. El pilot va trencar tots els registres europeus de precocitat en victòries, voltes ràpides, poles i test aerodinàmic en F-1 des dels 15 als 19 anys. El resum del seu palmarès són 118 carreres, 17 victòries, 36 pòdiums, 17 pole positions. La seva última gran victòria va ser a la Fórmula 3 britànica l’any 2008, on va aconseguir la corona de campió d’un certamen que compaginava de forma ocasional amb la F3 espanyola. Jaume Alguersuari serà el primer pilot del Programa Joves Pilots en debutar en competició a la F1.

Anna Pruna, Josep-Lluís Carod-Rovira i Jaume Alguersuari
Anna Pruna, Josep-Lluís Carod-Rovira i Jaume Alguersuari

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web