spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 13 de setembre de 2007

Carod reclama al fiscal general de l’estat que retiri tots els càrrecs contra els humoristes de El Jueves

El president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha participat al col.loqui La vigència dels valors republicans al segle XXI, juntament amb el professor i escriptor italià Maurizio Viroli, autor del llibre Republicanisme que el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis ha editat en català. Durant la seva intervenció, Carod-Rovira ha defensat la vigència del republicanisme, que ha definit com un pensament polític “emancipatori que defensa la llibertat dels individus, entesa com a no sotmesa a cap poder arbitrari”.

Carod ha dit que “en la meva condició de president de l’única força política que porta les sigles republicanes en tot l’Estat espanyol” ha qualificat de “lamentable democràticament” la retirada de la portada de la revista humorística El Jueves per caricaturitzar la família reial i ha reclamat al fiscal general de l’estat “que posi fi a aquesta situació jurídica absolutament intolerable en un Estat democràtic” i que retiri tots els càrrecs presentats contra els humoristes de la publicació.

El president d’Esquerra ha assegurat que el republicanisme és una ideologia que “exigeix virtut civil i responsabilitat als ciutadans” i que “rebutja el dogma, la veritat absoluta”. En aquest sentit, el líder republicà ha insistit que “va molt més enllà de l’actitud antidinàstica o antimonàrquica” i ha manifestat que “allò que rebutja el republicanisme és que la monarquia generi privilegis per a uns ciutadans per damunt d’uns altres”.

Al col.loqui, que s’ha fet al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), hi ha participat el professor i escritpor italià Maurizio Viroli, autor del llibre Republicanisme, que el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis ha editat en català. Un fet que, segons ha destacat Carod, demostra “la voluntat del Govern de contribuir al debat intel·lectual, al debat polític, al debat de les idees. És bo que tinguem elements de reflexió sobre quin és el nostre ideal de país”. En la seva intervenció, mentrestant, el professor Viroli també ha destacat el paper emancipador del republicanisme, “un pensament polític per les persones que volen implicar-se en la política i estimular els altres en favor de la llibertat”. En l’acte també han intervingut el filòsof Xavier Rubert de Ventós; l’escriptora i periodista Isabel Clara Simó; el catedràtic de Ciència Política de la UPF, Ferran Requejo, i l’escriptor i periodista, Xavier Bru de Sala.

Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web