spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 12 de febrer de 2007

Catalunya i la República de Corea col·laboraran en l'àmbit de les telecomunicacions i la radiodifusió

El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Joan Puigcercós, i el viceministre de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la República de Corea, Noh Young-Kyu, han signat un conveni de col·laboració en l'àmbit de les telecomunicacions i la radiodifusió que tindrà una durada de dos anys i que potenciarà una sèrie de col·laboracions sobre banda ampla i difusió multimèdia digital en un format de proves pilot.

El conveni preveu l'organització de seminaris conjunts en l'àmbit de l'e-salut, l'e-educació, les infraestructures digitals i la difusió de continguts. El Pla director d’infraestructures de telecomunicacions (PDIT) i el Pla de serveis i continguts (PSiC) del govern català són els marcs que permeten establir una estreta col·laboració entre els agents catalans implicats i les institucions i empreses coreanes per tal de materialitzar els continguts del memoràndum.

Actualment, el Ministeri d'Informació i Comunicació de la República de Corea desenvolupa una xarxa de convergència tecnològica de banda ampla que posi els fonaments dels nous motors de les indústries de la informació i la comunicació. Una iniciativa que coincideix amb la voluntat del Govern de Catalunya de desplegar un servei de difusió multimèdia digital que ofereixi uns serveis de ràdio i vídeo de qualitat per als dispositius portàtils o els vehicles.

El programa Landing

Així mateix, l’Agència de Cooperació Internacional per a Corea IT (KIICA) i [email protected] han signat un conveni de col·laboració per potenciar la presència d’empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació coreanes al districte [email protected] a través del programa Landing. Així, es pretén facilitar la mobilitat d'empreses d'un i altre país i fomentar els intercanvis comercials.

Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Parc d’Innovació La Salle i [email protected] i que pretén atreure talent internacional i inversió estrangera a Catalunya.

A dia d’avui ja s’han signat acords amb diverses incubadores de la Xina i Mèxic i aquest és el primer que se signa amb Corea. Així mateix, s’està treballant per signar acords similars amb institucions i parcs tecnològics dels Estats Units, l'Índia, Finlàndia, França i el Brasil.


Presentació de l'Adobe Reader 8 en català al 3GSM World Congress

El conseller Joan Puigcercós i el conseller delegat d'Adobe, Bruce Chizen, han presentat el programa Adobe Reader 8 en català en el marc del 3GSM World Congress, la fira mundial més gran de la indústria de les comunicacions mòbils.

Adobe Reader 8 possibilita l’intercanvi d’informació de forma segura entre empreses, administracions públiques i consumidors, ja que permet visualitzar, imprimir, revisar, cercar, signar electrònicament i col·laborar mitjançant documents en format PDF (format de document portàtil). Està instal·lat a més de 525 milions d’ordinadors i dispositius de tot el món, Adobe Reader 8 permet la comunicació a través d’un ampli ventall de canals i sistemes diferents que permet gaudir d'experiències interactives que funcionen de forma consistent gràcies al suport de múltiples plataformes.

Des d’avui mateix es pot descarregar la interfície en català del programa esmentat des de la pàgina web http://www.adobe.com/go/reader-catala

El conseller de Governació i Administracions Públiques ha afirmat que "els passos que fan empreses de referència mundial com Adobe a favor del català esdevenen missatges molt potents per a aquelles empreses que encara avui no inclouen la nostra llengua amb tota normalitat". Segons Puigcercós, "la disponibilitat de l'Adobe Reader 8 en català dóna un nou impuls a la normalització lingüística en l'entorn digital on hem de garantir que s'hi reflecteixin tots aquells avenços a favor del català que hem aconseguit en el món presencial". Així mateix, el conseller ha agraït la sensibilitat i l'interès d’Adobe d'haver fet possible la disponibilitat del programa gratuït en català.

Bruce Chizen, per la seva banda, ha declarat que per a Adobe és molt satisfactori posar a l’abast el programari en català, ja que Catalunya és un dels països més avançats tecnològicament del sud d'Europa.

Noh Young-Kyu i Joan Puigcercós
Noh Young-Kyu i Joan Puigcercós

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web