spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 27 de febrer de 2008

Catalunya lidera una missió econòmica de la UE a Rússia

Catalunya liderarà una missió del Grup dels 4 Motors Econòmics més Flandes i Gal·les a Rússia amb empreses del sector agroalimentari. Aquesta ha estat una de les iniciatives presentades per Catalunya en el marc de la reunió del Grup dels 4 Motors —Catalunya, Llombardia, Rhône-Alps i Baden Wüttemberg— més Flandes i Gal·les, que s’ha celebrat avui a Món Sant Benet, al Bages, i que ha presidit el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El Grup dels 4 Motors, constituït fa 20 anys, té com a objectiu col·laborar en els àmbits econòmic, cultural, d’ordenació del territori i d’educació i tecnologia. Des de fa uns anys, les regions de Flandes i de Gal·les s’han sumat a moltes de les iniciatives dels 4 Motors. La trobada de Sant Benet de Bages, s’emmarca en la presidència de Catalunya de la comissió d’economia del grup.

Durant la inauguració, el conseller Huguet ha destacat la importància de “treballar plegats per tal de reeixir en l’aplicació de polítiques comunes”, i ha encoratjat a continuar treballant per “esdevenir veritables motors d’Europa”.

Huguet ha incidit en la “intensificació de la globalització”, caracteritzada pels avenços tecnològics i augment de la competitivitat, l’augment de la competència, la diversificació de la demanda , la mobilitat de recursos, persones i capitals i la difusió de les fronteres i barreres dels mercats. Davant aquest escenari internacional, ha assenyat que cal “cooperar per competir” sense oblidar les “dinàmiques i especificitats pròpies de cada regió”.

En aquest sentit, Huguet ha apuntat que “els 4 Motors és un bon exemple” d’aquesta cooperació, i ha anunciat la voluntat de Catalunya, —que actualment presideix el grup d’economia— de “convocar una reunió de ministres responsables d’economia productiva dels 4 Motors + 2 i revisar els progressos fets en els darrers anys i fixar els objectius a mig termini per a les actuacions del Grup de Treball d’Economia”. Així mateix, el conseller ha demanat “oficialitzar” la participació del País de Gal·les i de Flandes com a membres de ple dret del Grup d’economia.

Josep Huguet
Josep Huguet

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web