spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 6 d'abril de 2016

Delgado: 'Tenim el deure legal i l'obligació moral de rebre i atendre persones refugiades, més encara quan aquesta ha estat sempre una terra solidària i d'acollida'

La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, ha afirmat que 'si fóssim independents faríem com el Canadà, agafaríem avions i els aniríem a buscar”'

La diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado ha instat el Govern a treballar i donar resposta a la crisi dels refugiats, que ha qualificat com la més gran des de la Segona Guerra Mundial. 'A Catalunya, tenim el deure legal i l'obligació moral de rebre i atendre persones refugiades, més encara quan aquesta ha estat sempre una terra solidària i d'acollida i que també ha patit la fugida de persones perseguides durant la guerra, algunes d'elles familiars nostres', ha afirmat Delgado en la sessió de control al Parlament.
 
'L'enèsima crisi dels refugiats, aguditzada el 2015, és la crisi migratòria i humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial.  La resposta de la UE ha estat del tot insuficient i curt-terminista. S'han aixecat barreres, literalment; s'han tallat vies de pas segures, fet que ha provocat que es posin en perill més vides humanes i que els refugiats siguin víctimes de les màfies; es fan deportacions col·lectives i aquesta mateixa setmana ha entrat en vigor l'acord amb Turquia', ha recordat la diputada.

'Davant la falta de compromís de l'Estat, a Catalunya, Govern, Ajuntaments, entitats i societat civil treballen conjuntament per gestionar l'acollida i la integració de refugiats', ha manifestat Delgado.

Per la seva part, la consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, ha destacat que s’està treballant a fons en la qüestió des de diferents departaments del Govern. “Hem fet de tot”, ha manifestat la consellera que ha explicat que s’estan creant noves places i es podrien acollir 4.500 persones en dos anys. A més, es treballa perquè quan arribin es puguin integrar i es col·labora amb les entitats socials que estan gestionant les arribades. 'Com a Govern tenim un deure, el de vetllar per fer complir la llei. La declaració de Drets Humans i sobretot la Declaració de Ginebra. Això vol dir acollir amb dignitat totes aquelles persones que arriben al nostre país sense cap mena de discriminació i això és el que farem', ha afirmat Bassa, que ha recordat que els catalans van ser refugiats a Argelers i a Mèxic, entre d’altres indrets. “Si fóssim independents faríem com el Canadà, agafaríem avions i els aniríem a buscar”, ha sentenciat la consellera.
 

Adriana Delgado durant la seva intervenció al Ple del Parlament
Adriana Delgado durant la seva intervenció al Ple del Parlament

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web