spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 13 de maig de 2014

El Castor és un monstre, és l'hora d'acabar amb ell

Després de saber que l’Informe encarregat pel Ministeri d’Indústria a l’Institut Geogràfic Nacional i l’Institut Geològic i Miner sobre els terratrèmols patits davant la costa d’Alcanar i Vinaròs afirma que ‘tot indica que l’origen de la sèrie sísmica té una relació directa amb la injecció de gas del projecte Castor’, el portaveu d'ERC-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha demanat al Govern espanyol ‘la paralització definitiva immediata i el desmantellament urgent i total de  les instal·lacions marines i terrestres del projecte Castor’. Bosch ha denunciat la ‘passivitat i opacitat del govern ja que l’informe està datat de 17 de desembre i mentrestant el govern espanyol no ha fet res de res’. D’altra banda el diputat republicà s’ha mostrat satisfet de que ‘malgrat l’opacitat i els entrebancs posats pels governs del PSOE i el PP a tots aquells que hem lluitat des del primer dia per aturar el projecte Castor, al final els estudis ens han donat la raó del  perill que representava per la gent de les terres del Sénia’. Pel diputat 'el Castor és un monstre, és l'hora d'acabar amb ell'.

Alfred Bosch ha recordat que el mes de novembre de 2013 ERC va plantejar i demanar al Congrés de Diputats la 'creació d'una subcomissió d'investigació sobre el projecte Castor, que s'hauria d’incloure dins de la Comissió d'Indústria i Energia'. Bosch ha explicat que ‘la Mesa de la Comissió, presidida pel PP, encara no ha trobat la conveniència d’admetre la proposta de crear la subcomissió, i encara menys de crear-la directament, fet que demostra la passivitat del PP en aquest tema’. L’objectiu de la subcomissió d’investigació proposada per ERC és demanar 'transparència, compareixences i que s'investigui el cas a fons, per treure'n conclusions i poder prendre les mesures corresponents, i exigir responsabilitats polítiques i jurídiques a qui pertoqui. Perquè no volem que igual que volien enterrar el gas sota l'aigua, també amaguin les vergonyes i la responsabilitat en el cas del projecte Castor'

El  diputat independentista ha recordat que ‘són moltes les incògnites tant de tipus econòmic i financer, com de procediment, que ni PSOE ni PP han volgut desvetllar del projecte Castor’. D’aquí que el diputat hagi  afirmat que ‘el projecte Castor és el millor exemple de la gran coalició entre PSOE i PP que proposava Felipe González aquest cap de setmana passat.
Cal tenir present que aquest magatzem de gas submarí és l'únic jaciment d'aquest tipus al qual s'ha introduït una clàusula d'indemnització per a les empreses explotadores en cas que el projecte no es pugui tirar endavant. Segons Bosch, aquesta clàusula de 1.700M€ ha tingut un 'efecte pervers’, i mostra ‘la subordinació dels Governs espanyols al poder econòmic de les empreses implicades’.
Per acabar Alfred Bosch ha volgut destacar ‘la lluita seriosa i compromesa des de la mobilització social de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, i de l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, des de l’àmbit institucional; dos puntals claus per aturar aquest atemptat a les Terres de l’Ebre i que porta per nom projecte Castor’.

Alfred Bosch
Alfred Bosch

© 2022 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web