spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 7 de novembre de 2017

El Congrés aprova una moció d'Esquerra Republicana en defensa de l'escola catalana i reprovació del ministre d'Exteriors

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una moció d'Esquerra Republicana per mostrar el suport al model d'escola catalana i a la immersió lingüística "que tants bons resultats ha donat per a la cohesió social a Catalunya". En el mateix text també s'ha acordat la reprovació del ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, per haver mentit "pública i deliberadament sobre el no ensenyament del castellà a l'escola pública catalana".
 
La moció, defensada des de la tribuna pel diputat Joan Olòriz, també demanava en un tercer punt el cessament del ministre per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no ha estat aprovat. Per al primer, Esquerra Republicana ha comptat amb el suport del PSOE, Unidos Podemos-ECP-EM, PNB i part del grup mixt, inclòs el PDeCAT. En el segon, el PNB s'ha abstingut.

Olòriz ha aprofitat la seva intervenció per solidaritzar-se amb els directors i mestres de centres escolars de la Seu d'Urgell que avui han hagut de declarar davant del jutge i ha assegurat que l'escola catalana "resisteix com a eina essencial per a la cohesió i la igualtat d'oportunitats, fruit del consens de 30 anys".
 
El portaveu republicà d'Educació al Congrés ha denunciat que "tot s'hi val a l'hora de criminalitzar l'escola catalana", i que en canvi hi ha una "imperdonable i terrible banalització de la violència feixista: cap procés judicial obert".
 
"A qui pretenen convèncer atacant l'escola catalana?", s'ha preguntat Olòriz."Qui s'ha de voler quedar en un Estat convertit en presó?", ha sentenciat en al·lusió als 8 membres del Govern de la Generalitat i els presidents de l'ANC i Òmnium que hi ha ara mateix en centres penitenciaris de Madrid i per a qui també ha tingut paraules de record i l'exigència de llibertat.

Joan Olòriz, durant la seva intervenció al ple d'aquest dimarts
Joan Olòriz, durant la seva intervenció al ple d'aquest dimarts

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web