spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 18 de setembre de 2013

El Congrés rebutja il•legalitzar els grups feixistes i la destitució de Llanos de Luna

El PP ha passat la piconadora de la seva majoria absoluta i ha votat en contra de la proposta d’Esquerra Republicana que demanava la "destitució immediata" de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna per l'homenatge a la División Azul l'11 de maig del 2013 al quarter de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca. Esquerra Republicana ha inclòs al text una autoesmena en què demana l'aplicació del Codi Penal sobre els partits feixistes com els que van assaltar la delegació del Govern a Madrid. El Grup Socialista, l'Esquerra Plural i CiU han donat suport a la petició, mentre que el PP l'ha rebutjada demanant "sentit comú i equitat".

El diputat Joan Tardà recordat que els demòcrates han d'estar "molt preocupats" per l'increment d'accions de caràcter feixista i nazi i ha demanat la destitució de Llanos de Luna perquè va cometre una "falta greu". El text dels republicans constava inicialment de tres únics punts que demanaven "destituir immediatament a la delegada del govern espanyol a Catalunya"; "demanar disculpes a les víctimes del nazisme i a les seves organitzacions representatives" i "prohibir la celebració en qualsevol espai públic o a càrrec de qualsevol administració o organisme públic d'homenatges a persones vinculades amb el nazisme o d'exaltació d'aquest règim genocida".

ERC ha presentat una autoesmena que demanava una "política activa de control i persecució dels grups de tall feixista que actuen a l'Estat" i instava el govern espanyol a "vetllar perquè s'iniciïn els processos judicials pertinents amb la finalitat de dissoldre les associacions il•lícites -inclosos els partits polítics- que promouen la discriminació, l'odi i la violència contra persones per raó de la seva ideologia, religió o creences", en referència implícita als partits que van participar a l'assalt a la delegació del Govern a Madrid durant la Diada.

Joan Tardà
Joan Tardà

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web