spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 22 de juny de 2007

El govern català viatja a Finlàndia per estrènyer llaços en innovació i recerca

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, han encapçalat una delegació del Govern que ha viatjat aquesta setmana a Finlàndia. L'objectiu de la comitiva era consolidar els vincles amb les autoritats del país nòrdic en els àmbits de l'ensenyament, inclosa la gestió del multilingüisme, el desenvolupament tecnològic i la recerca. Aquests llaços han de permetre connectar de manera estable els sistemes d'innovació de tots dos països.

D'entre els múltiples actes en què ha participat la delegació catalana, cal destacar els contactes amb l'empresa Nokia, la visita a la Corporació Finlandesa de Ràdio i Televisió, les mostres de gastronomia i turisme del país i la reunió amb representants de la Bioregió de Turku.

Els primers resultats de la visita a Finlàndia no s'han fet esperar. En el marc d'aquest desplaçament, el titular d'Innovació del govern català, Josep Huguet, ha anunciat el projecte de creació d'un "cònsol tecnològic", que ha de potenciar la relació empresarial entre els dos països. Segons Huguet, aquesta nova figura té per objectiu "la captació d'innovació tecnològica i fer de pont entre empreses catalanes i fineses". Aquest enllaç servirà, a més, per "reforçar i donar suport a les actuacions en captació tecnològica que es duen a terme des del Cidem", ha assegurat Huguet. Precisament, Huguet s'ha reunit amb representants de Technopolis, del parc científic d'Otaniemi a la ciutat d'Espoo, dedicat a la recerca d'alta tecnologia i l'educació de negoci.

Aquesta trobada, a més, ha permès que una trentena d'empreses catalanes potenciïn futurs acords de col·laboració amb empresaris dels sectors de la biotecnologia i les tecnologies de la informació. En aquest sentit, cal destacar l'interès de diversos empresaris finesos a organitzar una missió a Catalunya el proper gener per conèixer de prop el model català d'innovació i recerca i transmissió del coneixement. Així mateix, a mitjà termini, l'estrenyiment de les relacions empresarials podria culminar en accions conjuntes entre empreses de tots dos països.

La comitiva institucional també ha volgut incidir en la promoció de productes enogastronòmics catalans, amb la mirada posada a potenciar el turisme finès a Catalunya. Els dos actes promocionals, encapçalats pels representants polítics catalans, han consistit en un maridatge per a professionals del sector gastronòmic i una degustació de plats locals inspirats en la cuina catalana. En aquest sentit, cal destacar que l'any passat les exportacions de vins i caves catalans al país nòrdic van superar els 8,2 milions d'euros, un 2,4% més que l'any 2005.

Josep Huguet i Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep Huguet i Josep-Lluís Carod-Rovira

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web