spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 19 de febrer de 2008

El Grup d'Edimburg saluda la independència de Kosovo

Els representants del grup parlamentari europeu Aliança Lliure Europea han rebut amb satisfacció la recent declaració d'independència de Kosovo. Ian Hudghton i Alyn Smith de l'Scottish National Party, Mikel Irujo d'Eusko Alkartasuna - també en nom d'Esquerra - i Jill Evans del Plaid Cymru (Gal·les) han signat una declaració a Estrasburg, demanant als Estats membres de la Unió Europea que reconeguin Kosovo com a Estat.

Mikel Irujo ha declarat: "celebrem l'anunci de Kosovo que esdevé una nació independent" . "Ara és important que els Estats de la Unió Europea atorguin a Kosovo ple reconeixement diplomàtic tan aviat com sigui possible", ha afegit. Irujo ha conclòs assegurant que "la democràcia ha actuat i la Unió Europea ha d'ajudar el poble kosovar en la consolidació del seu Estat".

Per la seva banda, Alyn Smith ha afirmat que "és un moment històric per a Kosovo. La seva declaració és una oportunitat de resoldre una dècada de conflicte i d'indecissió diplomàtica. El govern kosovar ha promès respecte per a la democràcia i els drets de totes les minories del país". El membre de l'Scottish National Party ha afegit que "Kosovo i Sèrbia tenen un futur com a nacions europees" i que "cal una transició pacífica cap a la independència".

Membres de l'ALE
Membres de l'ALE

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web