spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 4 de juny de 2015

El Parlament assumeix el Compromís de les Escales a proposta d’ERC: 40 hores setmanals i dos dies de descans per a tothom

A proposta d’Esquerra Republicana, el Parlament ha aprovat aquest dijous el Compromís de les Escales –que demana una jornada de 40 hores setmanals, amb dos dies de descans i un salari digne- dins la moció sobre les condicions laborals, de salut i de seguretat dels treballadors, que s’ha debatut al ple d’aquest matí.


Intervenció del diputat d'ERC Oriol Amorós

El text aprovat, que ha estat consensuat amb el sector, insta el Govern a revisar les contractacions públiques existents i, si s’escau, no renovar-les en cas que no es garanteixi que tots els treballadors que intervenen en la prestació de serveis o subministraments tinguin una jornada màxima de quaranta hores, dos dies de descans i una retribució digna que garanteixi el mateix salari pel mateix tipus de feina.

En la seva intervenció davant del ple, el diputat d’Esquerra Republicana Oriol Amorós ha citat 'per nom i cognom' empreses que fan beneficis multimilionaris però no compleixen l’anomenat Compromís de les Escales. 'D’una banda, Endesa fa 14.000 milions de beneficis que, a més, no destinen ni a invertir: van directes a la butxaca. I de l’altra, en els últims cinc anys, han reduït a la meitat la plantilla de treballadors que s’ocupen del manteniment de les infraestructures elèctriques a Catalunya i, als que han quedat, els han rebaixat un 10% el sou. Això és una indecència i una immoralitat', ha denunciat Amorós.

El diputat també s’ha referit a la 'vaga pionera' de Movistar. 'Protagonitzen la lluita per les 8 hores diàries, que és la mateixa que reivindicaven a la històrica vaga de la Canadenca, treballadors obligats a ser autònoms i, sovint, a ser-ho de forma fraudulenta, amb cotitzacions de 4 hores quan en treballen 10 o 12. Això s’ha de denunciar i les institucions no podem romandre passives', ha alertat.

El diputat d'ERC Oriol Amorós
El diputat d'ERC Oriol Amorós

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web