spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 25 d'abril de 2017

Elisenda Pérez, a Montoro: “A més superàvit als ajuntaments, més restriccions de l'Estat”

“A més compliment, menys miraments per la seva banda, ministre Montoro; a més superàvit als ajuntaments, més restriccions de l'Estat, a més recursos municipals, menys actuacions per als seus habitants”. Amb aquestes paraules la senadora Elisenda Pérez ha recriminat aquest dimarts al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en el ple del Senat que l'Estat aprofiti els comptes sanejats dels ajuntaments per corregir els seus incompliments. “Els ajuntaments compleixen? Sí; vostè, el seu ministeri i el govern espanyol amb ells? No”, ha etzibat la republicana. 

Per aquest motiu, la senadora d'Esquerra Republicana ha preguntat al titular d'Hisenda si té previst modificar la regla de despesa, tenint en compte que, d'una banda, "els ens públics locals comencen a tenir sanejades els seus comptes", i per l'altre, "aquesta regla és actualment el factor determinant perquè els ens públics locals puguin fer ús de la seva bona salut econòmica”. 

De fet, Pérez ha recordat que els ens locals porten 5 anys consecutius acumulant superàvit i que “només ho poden destinar a reduir endeutament o tenir-ho als bancs, convertint-los en ineficients socialment”. “Com es pot explicar als ciutadans que malgrat tenit recursos, no es poden atendre les seves demandes?”, ha interpel·lat la senadora al ministre, per afegir a continuació que “en el 2016 les administracions locals van generar 7.083 milions d'euros, un 0,64% del PIB”.

Precisament, una representació del municipalisme d’Esquerra Republicana es va reunir ahir a Sabadell per perfilar les esmenes del Pressupostos Generals de l’Estat i una de les que es lliuraran al grup parlamentari de Madrid vol modificar la llei per tal que permeti que els ajuntaments puguin utilitzar lliurement els seus superàvits i posar-los a disposició de la ciutadania, ja sigui en forma de polítiques socials, promoció econòmica i ocupació o bé per dur a terme aquelles inversions necessàries per al municipi. En paral·lel, Esquerra Republicana està presentant a tots els ajuntaments on té representació una moció en contra de la Llei d’estabilitat pressupostària imposada per Montoro.

Elisenda Pérez, a Montoro: “A més superàvit als ajuntaments, més restriccions de l'Estat”
Elisenda Pérez, a Montoro: “A més superàvit als ajuntaments, més restriccions de l'Estat”

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web