spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 9 de juny de 2017

Els senadors d'ERC presenten propostes de veto al projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat ha registrat aquest divendres la proposta de veto general als Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, que han començat ja el seu tràmit parlamentari a la cambra alta després de l’aprovació al Congrés dels Diputats. El debat de les propostes de veto generals i a les seccions tindrà lloc la setmana del 13 i 14 de juny. A banda de la proposta general de rebuig, s’han presentat vetos individuals, és a dir, cada senador del grup parlamentari ha presentat el seu propi veto. També s’han presentat veto a les diferents seccions dels pressupostos.

Els 12 senadors republicans rebutgen els pressupostos perquè "mantenen la històrica manca d’inversió” en els seus respectius territoris, tant a Catalunya, al País Valencià com a les Illes Balears, “afectant així al benestar de les persones i la competitivitat de les empreses”. “Perpetuen l’espoli del nostre territori, hipotecant així el progrés econòmic i social de la població”, sosté cada senador en el seu veto.

En el text del veto general, el grup d’ERC rebutja els pressupostos perquè “mantenen les retallades socials, mentre puja per exemple un 30% la despesa militar”. També consideren que “estan elaborats des de falses previsions de creixement”. A més, segons l’escrit, els pressupostos “segueixen sense garantir l'Estat del Benestar (drets com la dependència) i asfixiant l’autonomia i la despesa social de les CCAA, així com les entitats locals”. És més, apunta que “no es reconeixen mandats parlamentaris com la rebaixa de l'IVA per als serveis veterinaris o els productes d'higiene femenina i de bolquers”

El grup d'ERC en el Senat presenta proposta de veto perquè “els pressupostos redueixen la inversió territorial en tots els Països Catalans, perpetuant l’espoli social i territorial”, la qual cosa “mostra el desconeixement de la realitat catalana”. Un exemple: les promeses de Rajoy a Catalunya en infraestructures que en aquests comptes es queden “en paper mullat”. “Entenem que aquests pressupostos són un nou argument perquè la ciutadania catalana opti per la independència”, sosté el text.

Els senadors d'ERC presenten propostes de veto al projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat
Els senadors d'ERC presenten propostes de veto al projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web