spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 17 de desembre de 2013

ERC vol que l'Ajuntament de Barcelona doni suport explícit al referèndum del 2014

Jordi Portabella, president del grup municipal d'ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha anunciat que aquest divendres presentarà una proposició al Plenari per tal que la ciutat doni suport explícit a l’acord per celebrar una consulta d’autodeterminació per decidir el futur polític de Catalunya el 9 de novembre de 2014. El republicà vol que 'Barcelona lideri l’exercici del dret a decidir' i que els regidors de la capital votin a favor de la data i la pregunta acordada per dos terços del Parlament de Catalunya.

Així, la proposta dels independentistes demana explícitament 'manifestar el suport de l’Ajuntament de Barcelona a la celebració el dia 9 de novembre del 2014 al referèndum que consultarà, en els termes acordats i amb la pregunta majoritàriament pactada, al poble de Catalunya'. Al mateix temps, la proposició insta al govern municipal a 'col·laborar amb el Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya per tal de fer possible el referèndum sobre el futur polític de Catalunya'.

En l’exposició de motius de la proposta, els republicans repassen tots els intents de Catalunya per millorar el seu autogovern dins del marc espanyol i els successius cops de porta rebuts per les institucions de l’Estat.

En aquest sentit, ERC considera que 'Barcelona, capital de Catalunya, vol ser i serà al cap davant de la defensa del dret a decidir, i està compromesa a promoure que entitats, associacions i agents econòmics se sumin també a aquest procés democràtic'. Finalment, recorden que el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va acordar, el 24 de juliol de 2013, l’adhesió de Barcelona al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

ERC vol que l'Ajuntament de Barcelona doni suport explícit al referèndum del 2014
ERC vol que l'Ajuntament de Barcelona doni suport explícit al referèndum del 2014

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web