spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 5 d'abril de 2016

Eritja: ‘El Pla Hidrològic de l’Ebre no compleix les exigències europees de garantir els cabals ecològics d’aigua per al Delta’

El diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, Xavier Eritja, ha defensat aquesta tarda la Proposició no de Llei sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que ha presentat el seu Grup, conjuntament amb el de Democràcia i Llibertat. Eritja ha denunciat els retards i incompliments reiterats que ha fet l’Estat espanyol de la Directiva Marc de l’Aigua (DMA) i que els plans hidrològics no s’adeqüin a les recomanacions que li ha fet la Comissió de Medi Ambient de la Unió Europea.

La Proposició, que ha estat rebutjada amb els vots del PP i Ciudadanos i l’abstenció del PSOE, demanava reconèixer que els cabals ecològics mínims fixats per al tram final del riu Ebre i el Delta són insuficients. A més, demanava que el Govern espanyol revisés el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre incrementant aquests cabals amb la finalitat d’aconseguir el compliment dels objectius que marca la DMA, d’acord amb la proposta de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre i els requeriments de cabals i aportació de sediments establerts en la Disposició Addicional Desena del Pla Hidrològic Nacional.

El diputat republicà ha destacat que ‘una de les principals exigències de la Unió Europea al govern espanyol era la de garantir els cabals ecològics per atendre necessitats específiques d’espais naturals protegits, com el cas del delta de l’Ebre, però el Pla de Conca no ho garanteix’. Eritja ha denunciat que ‘aquest Pla de conca té la intencionalitat política de fomentar l’enfrontament social entre territoris i entre comunitats de regants i ambientalistes’. D’altra banda, també ha advertit que ‘si no es canvia el contingut del Pla aquest representarà un perill i perjudici econòmic per als usuaris de l’aigua, perquè pot comportar la pèrdua de fons europeus i sancions per incompliment dels acords en matèria de plans hidrològics’.

El diputat ha anunciat que ‘la nova República catalana aprofitarà el moment constituent i el nou marc jurídic sobre aigües internacionals per definir un nou Pla Hidrològic de Catalunya, que faci possible aplicar els criteris de gestió integrals i equilibri territorial, tal com determinen les diferents directives marc europees’

El diputat d'Esquerra Republicana al Congreso, Xavier Eritja
El diputat d'Esquerra Republicana al Congreso, Xavier Eritja

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web