spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 30 de novembre de 2006

Esquerra acorda amb el PSOE incorporar a la llei de reforma del Constitucional la designació de membres per part de les autonomies

El Grup Parlamentari d'Esquerra al Congrés ha arribat a un acord amb el grup parlamentari socialista per incorporar en tràmit de ponència a la Llei orgànica del Tribunal Constitucional la designació de membres per part de les comunitats autònomes. Joan Tardà, portaveu a la Comissió Constitucional, ha considerat que "l'acord és un gran pas endavant, ja que permet adequar la designació dels membres del Tribunal Constitucional al que preveu l'article 180 de l'Estatut de Catalunya".

El diputat ha afirmat que "es tracta d'un primer pas molt important en el procés de descentralització del poder judicial a l'Estat espanyol" i ha afegit que és la primera llei orgànica espanyola que "s'adapta al text de l'Estatut refrendat el passat 18 de juny per la ciutadania de Catalunya". El portaveu d'Esquerra ha explicat que el text de l'esmena transaccional pactada diu concretament que "els magistrats proposats pel Senat seran triats entre els candidats presentats per les comunitats autònomes en els termes que determini el reglament de la cambra".

Finalment, Joan Tardà ha recordat que "Esquerra va presentar cinc esmenes parcials al projecte de llei en la línia de tres proposicions de llei del Parlament de Catalunya que van ser rebutjades pel Congrés dels Diputats". En aquest sentit, Tardà ha destacat que "Esquerra continuarà treballant per incorporar durant el tràmit en comissió dues modificacions substancials més al projecte de llei. D'una banda, la no-suspensió de les disposicions legals objecte de recurs d'inconstitucionalitat per part del govern espanyol o de qüestió d'inconstitucionalitat i, de l'altra, el conflicte negatiu de competències".

Joan Tardà
Joan Tardà

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web