spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 12 de desembre de 2006

Esquerra celebra una decisió del Tribunal de Justícia de la UE a favor d’una democràcia real a l’Iran

L'eurodiputat republicà Bernat Joan s'ha mostrat avui molt satisfet per la sentència d'aquest matí del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que anul·la la decisió del Consell de Ministres de 2002 d'incloure la principal facció de la resistència democràtica iraniana, els Mojahedins de l'Iran, a la llista d'organitzacions terroristes.

Joan ha comentat que "des del grup d'eurodiputats 'Per un Iran lliure', del qual formo part, sempre hem considerat que la decisió d'incloure la resistència democràtica iraniana a la llista d'organitzacions terroristes era una decisió política que feia el joc al règim despòtic dels mul·lahs".

Per a l’eurodiputat, "aquest ha de ser el primer pas que porti a un canvi total de la política de la UE vers el règim iranià, una política de distensió nefasta que ha enfortit la dictadura i li ha permès prendre el pèl a la comunitat internacional en la qüestió, per exemple, de l'enriquiment d'urani o la desestabilització de l'Iraq. La UE", ha continuat Joan, "s'ha de situar indiscutiblement al costat dels iranians que, des de dins i fora del país, volen un règim democràtic secular que respecti els drets humans. Ja hem perdut prou el temps amb les polítiques de distensió, ara cal incitar el canvi democràtic per mitjans pacífics i l'estabilitat a tota la regió".

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web