spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 28 de juny de 2017

Esquerra demana a la Comissió què ha fet per evitar que els ciutadans espanyols paguin la indemnització del projecte Castor

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han preguntat a la Comissió Europea (CE) si ha donat compliment al mandat del Parlament Europeu de prendre mesures per evitar que els ciutadans de l’Estat espanyol hagin de pagar els més de 1.300 milions d’euros per les compensacions pel projecte Castor.

L’abril de 2015 el PE va aprovar un informe sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI), en què “lamentava el paper del BEI i de la Comissió en el projecte Castor” i els instava a prendre mesures per evitar que la indemnització recaigui sobre els ciutadans de l’Estat espanyol.

Concretament, els eurodiputats republicans pregunten a la Comissió si ha donat compliment al mandat de l’Eurocambra, i si ho ha fet, en quins àmbits. També li pregunten sobre les responsabilitats que s’han exigit o que s’exigiran a les autoritats espanyoles.

Finalment, li demanen quins mecanismes interns de comprovació va fer el BEI per avalar el projecte Castor, tot i els advertiments de diversos estudis i amplis sectors de la societat espanyola en sentit contrari.

Terricabras critica  la indemnització de l’Estat espanyol a l’ex-concessionària Escal UGS pel magatzem subterrani de gas davant la costa del Montsià i el Baix Maestrat. “És un escàndol que ens està costant als ciutadans uns 2.000 milions d’euros, que ja estem pagant. És una barbaritat absoluta, un ajut d’Estat concedit d’una manera subreptícia i amagada perquè és un pagament il·legal, que no podria fer amb pagaments directes”, diu Terricabras.

"El Castor és el típic projecte faraònic i innecessari, avalat per un govern espanyol irresponsable amb els recursos públics, que esdevé un fracàs tècnic i polític les conseqüències econòmiques del qual les acaba assumint tota la ciutadania. La UE, que també té un paper en aquest fracàs, no ha de permetre que la ciutadania pagui els plats trencats de tanta incompetència política", ha afegit Solé.

Solé i Terricabras pregunten a la CE si ha pres mesures per evitar que la indemnització del projecte Castor recaigui sobre els ciutadans de l'Estat espanyol
Solé i Terricabras pregunten a la CE si ha pres mesures per evitar que la indemnització del projecte Castor recaigui sobre els ciutadans de l'Estat espanyol

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web