spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 22 de juny de 2017

Esquerra denuncia a la Comissària Bulc les deficiències del Segon Pla de Treball del Corredor Mediterrani

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han adreçat una carta a la comissària de Transports, Violeta Bulc, en què li exposen les conclusions de l’últim informe de FERRMED sobre el Segon Pla de Treball del Corredor Mediterrani, i li demanen que inclogui FERRMED a totes les reunions del Fòrum del Corredor. Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Francesc Gambús, Ernest Urtasun i Javi López també han firmat la carta.

En la carta, els eurodiputats republicans remarquen que l’estudi de FERRMED detecta que no hi ha un pla detallat a curt, mitjà o llarg termini sobre el desenvolupament de la infraestructura del corredor; que el Segon Pla de Treball pel Corredor Mediterrani també hauria de tenir en compte qüestions com les seccions transfrontereres, qüestions d’interoperabilitat, intermodalitat i de capacitat; i ha vist problemes amb alguns dels projectes planificats a Espanya, França, Itàlia, Eslovènia, Croàcia i Hongria.

El treball de FERRMED també assenyala que el punt d’intersecció de les dues branques de Corredor Mediterrani, corresponents al node Barcelona / Tarragona, hauria de considerar-se al mateix nivell que els altres nodes urbans des dels punts de pas entre els corredors de la xarxa bàsica.

Els eurodiputats també defensen un major paper de FERRMED en el Corredor Mediterrani. “FERRMED és la principal associació multisectorial sense ànim de lucre que té a veure amb la millora del transport ferroviari de mercaderies i la competitivitat industrial a Europa”, pel que demanen a la comissària que “com a soci essencial per al futur d’aquesta infraestructura, creiem que s’hauria de sentir la veu de FERRMED. Per tal que puguin abordar aquesta qüestió i qualsevol altre problema que pugui aparèixer, li demanem que DG MOVE i el Coordinador del Corredor Mediterrani incloguin FERRMED en totes les reunions del Fòrum del Corredor a partir d’ara”.

Esquerra denuncia a la Comissària Bulc les deficiències del Segon Pla de Treball del Corredor Mediterrani
Esquerra denuncia a la Comissària Bulc les deficiències del Segon Pla de Treball del Corredor Mediterrani

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web