spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 13 de desembre de 2006

Esquerra incorpora un desena d'esmenes a la Llei d'igualtat encaminades a la igualtat efectiva de gènere

Les portaveus d’Esquerra en matèria d'Igualtat de Gènere i Dona, Georgina Oliva i Rosa Maria Bonàs, s'han congratulat pels "grans avenços" incorporats en la denominada Llei d'igualtat en el seu tràmit en Comissió al Congrés.

Oliva i Bonàs han assegurat que "les esmenes introduïdes pel nostre grup parlamentari i algunes altres consensuades fan possible que la llei sigui molt més ambiciosa i valenta que tal com la va remetre inicialment el govern espanyol a les Corts". En aquest sentit, han recordat que Esquerra va ser l'únic grup parlamentari que va interposar inicialment una esmena a la totalitat al text, que finalment va retirar pel compromís del grup socialista d'introduir una sèrie de propostes d’Esquerra per aprofundir en la igualtat efectiva de gènere.

Entre les millores proposades pel grup parlamentari hi figuren les següents:

-Garantia d'abonament del 100% de les cotitzacions de les dones autònomes durant el període de maternitat.

-Possibilitat de reduir la jornada laboral amb les mateixes condicions de cotització que en la jornada anterior a la reduïda, per maternitat i cura de familiars.

-Pel que fa a les cotitzacions, es milloren les exigències del període de manca per a les mares treballadores, especialment les més joves, ja que a les menors de 21 anys no se'ls exigirà tal període, i a les dones d'entre 21 i 25 anys se'ls exigiran 90 dies cotitzats en 7 anys. Per a aquelles dones que no hagin cotitzat i per a les autònomes es garantirà un subsidi mínim sobre la base de l'IMPREM com una universalització de les ajudes en maternitat.

- El permís de paternitat s'amplia a quatre setmanes, de les quals dues s'aplicaran progressivament en un període de 8 anys.

També s'han inclòs en la llei altres propostes d'Esquerra, com ara que l'Estat garantirà l'accés de la dona a les tecnologies de la informació, sobretot en aquells casos que presentin un major risc d'exclusió, o que totes les mesures de la llei gaudiran d'acompanyament pressupostari per garantir la seva aplicació efectiva.

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web