spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 28 de setembre de 2005

Esquerra reclama la gestió dels trens de rodalies de Barcelona per l'augment de queixes dels usuaris

El senador per Tarragona i portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés a la Comissió de Foment del Senat, Lluís Aragonès, ha preguntat avui a la ministra Magdalena Álvarez quines són les mesures que té previstes el Govern espanyol per a resoldre el problema de falta de qualitat en el servei en els trens de rodalies de Barcelona, alhora que n'ha reclamat la gestió.


Aragonès ha explicat que les queixes dels usuaris s'han incrementat amb relació a la puntualitat, l'atenció al client, la seguretat, la freqüència de pas i el nombre de trens. La xarxa de rodalies de RENFE a Barcelona va transportar durant el 2004 114,7 milions de passatgers, el 53% més que deu anys enrere, amb 156 trens, pràcticament els mateixos que tenia fa una dècada. Un informe del Departament de Política Territorial i Obres Públiques detecta una situació "propera a la saturació" de 7 a 9 del matí.


El senador ha recordat que el Senat va aprovar el passat mes de març una moció de l'Entesa Catalana de Progrés en què s'instava el Govern espanyol a transferir a les comunitats autònomes que ho sol·licitin les competències del servei de transport ferroviari regional i de rodalies. Per Aragonés, "és una reivindicació històrica del catalanisme d'esquerres i dels grups que representen el Govern de la Generalitat".


La ministra Álvarez ha respòs que el seu ministeri millorarà l'oferta i la qualitat, i ha anunciat un increment del 37,6% de les inversions per al transport públic a Catalunya en els pressupostos del 2006. La ministra ha explicat que s'han adquirit 53 nous trens per a les rodalies de RENFE a Barcelona per al segon semestre de 2007 i 86 noves màquines expendedores per al segon semestre de 2006. Per als municipis del Vallès, ha anunciat que el traçat de mercaderies passarà a ús de passatgers i que la puntualitat s'ha millorat en 1,7 punts respecte del 2003.

Lluís Aragonès
Lluís Aragonès

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web