spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 15 de gener de 2007

Esquerra recorda a Zapatero que el diàleg és imprescindible per resoldre qualsevol conflicte polític

El president del Grup Parlamentari d'Esquerra al Congrés, Agustí Cerdà, ha instat Zapatero a "ser valent" i li ha recordat que "si es donen les condicions per restablir el diàleg trencat pel brutal atemptat del 30 de desembre a la T-4, hauria d’assumir la responsabilitat de tornar a reestablir un procés de pau, un procés de pau que posi fi a la violència, perquè no és d’una altra manera com es resolen els confictes. Des d’Esquerra hem dit i continuem mantenint que el diàleg és imprescindible per resoldre un conflicte de naturalesa política com el basc".

Cerdà ha continuat la seva intervenció en el ple extraordinari de la cambra baixa espanyola per debatre la situació del procés de pau al País Basc i ha criticat l'actitud poc edificant del propi debat entre Rajoy i Zapatero, perquè "no aporta res a la ciutadania, sinó més crispació quan el que vol la gent és la pau, com s’ha demostrat en les manifestacions d’aquest cap de setmana".

Per al dirigent independentista, "l'estat de dret ha de funcionar i perseguir les activitats delictives mitjançant l’aparell judicial. Ara bé, el que Esquerra no avalarà i combatrà serà qualsevol excés en l’aplicació de l’estat de dret. Ni lleis a mida per il·legalitzar partits i idees, ni tancar diaris, ni que la cadena perpètua pugui instal·lar-se de facto amb interpretacions polítiques de la justícia. L’aplicació de la llei ha de ser això i no una distinció entre bons i dolents, ni jutjar la gent per qui són i el que representen".

Agustí Cerdà ha clos la seva intervenció parafrasejant les paraules de la periodista Gemma Nierga el novembre de 2000 quan, en la manifestació de repulsa per l’assassinat d’Ernest Lluch, va dir a Aznar "vostès que poden, dialoguin, si us plau".

Agustí Cerdà
Agustí Cerdà

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web