spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 28 d'abril de 2016

Esquerra Republicana aprova la pròrroga al Programa d’Activació per l’Ocupació tot i constatar que és un fracàs

El ple del Congrés de Diputats ha aprovat la pròrroga del Programa d’Activació per a l’Ocupació, que preveu un ajut de 426 euros mensuals per als aturats de llarga aturada que busquen feina i que tenen càrregues familiars. Esquerra Republicana hi ha votat a favor tot i denunciar el fracàs de la mesura. Com ha explicat el diputat Jordi Salvador en la seva intervenció, 'dels 1.200 milions que s’hi havien de dedicar entre 2015 i 2016 només se n’hi han destinat 182'. Dels 400.000 beneficiaris potencials de la mesura només s’ha arribat als 100.000, un 25%. 'I no perquè no hi hagi persones necessitades, sinó perquè les través administratives han limitat de manera obscena el nombre de beneficiaris potencials'.

El vot a favor ha estat, com ha aclarit Salvador, 'perquè no serem nosaltres els qui neguem fins i tot el pa i la sal' a les persones que se’n puguin beneficiar.
Un altre exponent del fracàs d’aquest programa 'maquillat de bones intencions' és que, malgrat que busca la reinserció en el món laboral, 'només s’ha aconseguit en un 16% dels casos' respecte als 400.000 destinataris. 'Aquesta és la realitat en el regne d’Espanya', ha dit Salvador, 'i aquesta és la fractura social que els hauria d’interessar, que és la fractura social a Catalunya, a Espanya i a Europa. Les altres fractures són inventades'.

'Davant d’aquest panorama, ha dit Salvador, no ha d’estranyar que Catalunya se’n vulgui anar d’Espanya'. El diputat del grup d’ERC al Congrés també ha mostrat la seva solidaritat amb la vaga general que avui hi ha convocada a França.

La mesura s’ha acabat aprovant amb 325 vots a favor i 5 abstencions.



El diputat d'Esquerra Republicana al Congreso, Jordi Salvador, defensa la PNL per augmentar el Salari Mínim
El diputat d'Esquerra Republicana al Congreso, Jordi Salvador, defensa la PNL per augmentar el Salari Mínim

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web