spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 19 de setembre de 2017

Esquerra Republicana assegura que res ni ningú impedirà que es pugui fer el referèndum

El diputat al Parlament, Jordi Orobitg, ha explicat que amb els escorcolls, registres i confiscació de materials lligats a l'organització del referèndum, el darrer episodi avui a l'empresa Unipost de Terrassa, "hi ha una voluntat evident que no es pugui dur a terme el referèndum". Orobitg ha deixat ben clar que "res ni ningú impedirà que es pugui fer el referèndum i els que diuen que no té garanties estan col·laborant a intentar que sigui així i no se'n sortiran". "Votarem i ho farem amb garanties perquè és el compromís del nostre govern", ha reblat.

Jordi Orobitg assegura que "tenim el ple convenciment que el Govern ha treballat en totes les possibilitats i alternatives perquè es pugui fer realitat aquest objectiu cabdal del programa electoral que tirarem endavant". Alhora ha assegurat que "cal que denunciem aquesta repressió i la vulneració dels drets elementals dels ciutadans del nostre país".

Des d'Esquerra Republicana s'ha insistit que el comportament del Govern espanyol és inacceptable i no és homologable en una democràcia avançada. “Ens estan situant en un Estat Policial i aquesta situació obliga a tots els demòcrates a defensar els drets dels ciutadans que estan sent vulnerats”.

Una República emprenedora

El director de Promoció Econòmica, competència i Regulació del Govern, Albert Castellanos, ha explicat que la nova República ha de ser emprenedora i estar al costat d'aquells que assumeixen risc, les empreses que exporten, les que inverteixen en recerca i desenvolupament, al costat de l'economia productiva i no de les empreses del BOE i la seva economia especulativa.

Castellanos ha destacat tres mesures per donar suport a aquests emprenedors: recuperar els nivells d'inversió pública en infraestructures de transport, un fons nacional d'innovació, un impost de societats que afavoreixi la reinversió.

Albert Castellanos ha explicat també que a República ha d'estar fortament fonamentada en la recerca, la innovació i el coneixement i per aquest motiu es destinaria el 3,5% del PIB a recerca i desenvolupament, s'impulsaria una llei de patents catalana amb una major implicació dels treballadors per tractar el talent com es mereix i lligar-lo al territori.

Caldrà també millorar significativament les condicions dels autònoms amb millores com una tarifa plana per les cotitzacions socials i una tarifa impositiva.
Per últim, per ser una República digna, s'ha de propiciar un treball molt més digne del que tenim avui dia i s'assoliran compromisos com avançar cap a un salari mínim que acabi arribant als 1000 €, impulsar un estatut propi dels treballadors autònoms de Catalunya.

Jordi Orobitg i Albert Castellanos atenent els mitjans de comunicació
Jordi Orobitg i Albert Castellanos atenent els mitjans de comunicació

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web