spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 9 de març de 2017

Esquerra Republicana, contra les amputacions de les cues als gossos

Esquerra Republicana, tal com va defensar al seu moment al Parlament de Catalunya i com recull la llei catalana de Protecció dels Animals, està en contra que es talli la cua als gossos. Malgrat això, i considerant que la seva prohibició no garantirà que els poders públics persegueixin i eradiquin aquesta pràctica en alguns territoris de l’Estat, va voler promoure que aquesta pràctica fos molt limitada i controlada en aquelles comunitats autònomes que no han tingut la intenció de prohibir-ho com ha fet Catalunya. 

Es partia d’una realitat que no es pot deixar de banda: actualment hi ha animals als que s’amputa la cua sense cap control ni garantia sanitària. Ho pateixen de manera especial els gossos destinats a la caça. El que es reclamava és que, tot i que Esquerra considera que és una pràctica que cal eradicar arreu, en aquelles comunitats autònomes on encara no s’ha prohibit, això quedés limitat a determinades races i supòsits molt concrets, mai per qüestions estètiques, i sempre realitzat per veterinaris.

En tot cas, la proposta d’Esquerra Republicana, que anava encaminada a evitar el patiment de l’animal, no ha estat entesa, per la qual cosa, i des del moment que l’única pretensió era combatre de manera realista una pràctica anòmala, el grup parlamentari de Madrid comunica que es desdiu del posicionament adoptat ahir, tal com el diputat Joan Capdevila farà explícit quan el dictamen del conveni hagi de ser ratificat pel ple.

Joan Capdevila considera, malgrat tot, que ‘cal denunciar la hipocresia de les formacions polítiques que, malgrat governar en diverses comunitats autònomes, no han legislat la protecció dels animals’, i que des del mateix govern de l’Estat ‘hagi calgut esperar 30 anys per ratificar el conveni europeu sobre animals de companyia’.

Joan Capdevila, durant una intervenció al ple del Congrés
Joan Capdevila, durant una intervenció al ple del Congrés

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web