spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 1 de setembre de 2017

Esquerra Republicana demana a la Comissió si considera una ajuda d'estat encoberta el rescat de les autopistes radials espanyoles

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat aquest divendres una pregunta parlamentària a la Comissió Europea per demanar-li si creu que el rescat de les autopistes radials de l’Estat espanyol “implica una concessió d’una ajuda d’estat per infraestructures que s’exploten comercialment”.

En aquest sentit, Terricabras i Solé demanen a la Comissió si considera “apropiat rescatar amb diners públics una mala gestió privada” i lamenten que el sector privat compti amb clàusules de responsabilitat patrimonial de l’administració com assegurança pública davant de les possibles operacions fallides.

Concretament, els eurodiputats fan referència al rescat de les autopistes radials espanyoles en fallida que, segons un informe que el Tribunal de Comptes espanyol va publicar aquest estiu, costarà, com a mínim, 3.718 milions d’euros a les arques públiques de l’Estat i que el ministre de Foment ha admès que podria arribar fins als 5.000 milions. Aquest informe és el primer en què un organisme oficial quantifica l’import d’aquest rescat que “traspassarà al sector públic el deute de les empreses concessionàries”.

"És un escàndol que els ciutadans acabin pagant de la seva butxaca la mala gestió privada de projectes mal concebuts des de l'inici", ha lamentat Solé.

"Malauradament, els rescats amb fons públics a projectes privats mal gestionats o de viabilitat impossible és una tònica massa habitual a l'Estat espanyol. Després de la plataforma Castor ha vingut el túnel d'alta velocitat ferroviària del Portús, i ara les autopistes radials. I mai ningú no és responsable de res", ha afegit Terricabras.

Els eurodiputats d'Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, al plenari d'Estrasburg.
Els eurodiputats d'Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, al plenari d'Estrasburg.

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web