spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 21 de juny de 2017

Esquerra Republicana demana a la comissió sobre l’Operació Catalunya del Congrés que s’emeti el documental “Las cloacas del Estado”

El grup d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats ha demanat a la mesa de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya que es pugui visionar el documental Las cloacas del Estado, produït per Mediapro, que recull 40 testimonis directes que denuncien les males praxis i el treball soterrat amb fins il·lícits que s’exerceix des de diferents àmbits de poder de l’Estat espanyol. El portaveu adjunt d’Esquerra al Congrés i portaveu a la comissió, Gabriel Rufián, ha anunciat aquest matí la petició i ha fet una crida al PSOE perquè, “si és veritat que s’ha reformat de dalt a baix i ara és més nou i més d’esquerres que mai, deixi de vetar les peticions de l’oposició”. Aquesta tarda, que la comissió s’ha de reunir per reordenar els treballs, “té una magnífica oportunitat per demostrar-ho”.
 
En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, Rufián també ha insistit a demanar la dimissió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, a qui acusa d’haver vetat la convocatòria de 500 places per als Mossos d’Esquadra i de tenir bloquejada la Junta de Seguretat de Catalunya, que porta vuit anys sense reunir-se. “Li hem demanat la dimissió per miserable i per irresponsable”, ha dit, recordant que la Real Academia Española (RAE) defineix miserable en castellà com a extremadamente tacaño.
 
La situació és especialment greu, ha recordat Rufián, tenint en compte la situació d’alerta antiterrorista 4 sobre 5 que hi ha a Catalunya. El diputat ha acusat el ministre de jugar amb la seguretat dels catalans per raons ideològiques “i perquè no els agrada com voten”. Ha estat en resposta a Rufián que Zoido ha confirmat que no assistirà a la reunió de la Junta de Seguretat convocada ahir per la Generalitat perquè té una reunió amb altres tres ministres de l'Interior.
 
Ahir, durant el ple en què Esquerra Republicana va donar suport a una moció del PSOE per reprovar el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto,  Rufián ja els va instar a anar més enllà i exigir també la dimissió de Zoido. “No podem estar més d’acord amb la reprovació que plantegen”, va dir Rufián, però va afegir que la cadena de responsabilitats no pot acabar amb el secretari d’Estat. “Vostès es creuen que el ministre de l’Interior no sabia res?”, va preguntar.
 
El portaveu adjunt d’Esquerra al Congrés també va reptar al grup socialista “a demostrar que són d’esquerres i són el nou PSOE que diuen”, comprometent-se veritablement amb la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya “i deixin de reclamar transparència al matí en rodes de premsa per bloquejar la comissió a la tarda a porta tancada”. En relació a la moció del ple, Rufián va dir que “amb aquest tipus de reprovacions light fomenten que aquesta gent se senti en la més absoluta impunitat”.
 
Esquerra Republicana, va concloure Rufián, “els demana que siguin valents i que també assenyalin a qui ho han de fer, i a qui saben. Per anar contra sequaços sempre podran arribar a comptar amb nosaltres, però comptin encara més amb nosaltres per anar contra els capos”. 

Rufián ha mostrat una moció del PP al Parlament de l'octubre passat que reclamava 500 mossos més
Rufián ha mostrat una moció del PP al Parlament de l'octubre passat que reclamava 500 mossos més

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web