spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 31 d'agost de 2017

Esquerra Republicana i el BNG es reuneixen per tractar la situació política

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el vicesecretari d’Acció Política, Eduard López, s’han reunit aquest dijous al migdia amb una delegació del BNG formada per Ana Pontón, portaveu nacional i portaveu al Parlament de Galiza; Ana Miranda, coordinadora de relacions internacionals i portaveu a Europa, i Rubén Cela, responsable de relacions amb la Península. La trobada, que s’ha fet a la Seu Nacional d’Esquerra, s’emmarca en els contactes periòdics que ERC té amb diferents formacions per abordar la situació política. A la reunió, els representants del BNG s’han interessat pel referèndum de l’1 d’octubre i l’escenari polític que s’obrirà a Catalunya i a l’Estat després de la seva celebració.

Marta Rovira ha explicat als dirigents gallecs que la tramitació de les lleis que faran possible el referèndum amb totes les garanties democràtiques ja és a punt, com també tota la normativa i la logística que se’n derivarà. Rovira ha insistit en la “màxima seguretat jurídica” en què es farà el procés, un cop aprovades la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat i Fundacional de la República.

El BNG, per la seva part, ha traslladat a Esquerra el seu suport al procés independentista i el seu compromís amb el dret dels pobles a decidir el seu futur.

Un cop acabada la reunió, la delegació del BNG ha anat a la Rambla en senyal de dol per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el vicesecretari d'Acció Política, Eduard López, reunits amb la delegació del BNG
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, i el vicesecretari d'Acció Política, Eduard López, reunits amb la delegació del BNG

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web