spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 21 de juliol de 2017

Esquerra i el PDeCAT reclamen la compareixença de Montoro al Congrés després que el govern espanyol amenaci de retirar Catalunya del FLA si destina recursos al referèndum

Els grups d’Esquerra Republicana i el PDeCAt al Congrés de Diputats han registrat conjuntament aquesta tarda la petició de convocatòria amb caràcter urgent la Diputació Permanent del ple perquè hi comparegui el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro.
 
Els dos grups demanen aquesta compareixença arran de l’anunci que aquest migdia ha fet el ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en el sentit que l’executiu espanyol demanarà informes setmanals certificats al govern de la Generalitat per controlar l’ús dels seus recursos amb l’amenaça de retirar-lo del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) si l’executiu de Rajoy intueix que s’estan destinant diners a l’organització del referèndum de l’1 d’octubre.
 
La diputada portaveu d’Esquerra Republicana a la comissió d’Hisenda del Congrés, Ester Capella, considera que el govern espanyol “torna a demostrar que ja només sap atiar la por per dissuadir els ciutadans i ciutadanes de Catalunya per decidir lliurament el seu futur en el referèndum de l’1 d’octubre”.
 
Capella denuncia que aquest control “és un episodi més” dins de les mesures que l’executiu de Rajoy està aplicant els últims mesos “per liquidar la capacitat econòmica de la Generalitat”, des de les retallades pressupostàries fins als recursos d’inconstitucionalitat “amb què es pretén impedir que el nostre govern pugui aplicar les seves pròpies iniciatives en àmbits tan sensibles com les polítiques socials”.
 
Amb aquesta mesura, a més, el govern espanyol “vulnera la llei que ell mateix pretén fer complir”, afegeix Capella, ja que en l’article 2 de la Constitució reconeix i garanteix, literalment, “el dret a l’autonomia de les nacionalitats i regions i la solidaritat entre elles”, “i això també inclou l’autonomia financera i la capacitat d’exercir-la”, conclou Capella.
 
Per la seva banda, el portaveu econòmic del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, considera que la decisió de l’executiu espanyol “constitueix una agressió contra els serveis públics catalans i contra les persones que viuen a Catalunya”. I afegeix que “no és de rebut vincular el finançament dels serveis públics essencials a la no utilització de les urnes. Les urnes sempre són la solució i mai un problema”.

Ester Capella, en una intervenció al Congrés
Ester Capella, en una intervenció al Congrés

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web