spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 4 de març de 2014

Esquerra Republicana i NEC encapçalen la única llista a les europees centrada en Catalunya, transversal, i oberta, que segueix sumant

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, acompanyat per Ernest Maragall de Nova Esquerra Catalana, ha presentat l’acord de coalició entre les dues formacions assegurant que ‘no només és natural, sinó que a més és positiu, que hi hagi col·laboració entre dos projectes que comparteixen l'espai de la socialdemocràcia i del 9 de novembre del 2014’.

Junqueras assegura que ‘aquest acord té voluntat de continuïtat més enllà de les eleccions europees, també en l’àmbit municipal, al Parlament i pel referèndum. No és una flor que fa estiu, ni dos primavera, parlem de la voluntat de plantar arbres que donin fruit durant molt de temps’.

Oriol Junqueras ha destacat que ‘l’obsessió d‘Esquerra Republicana és la democràcia, és sumar i fer-ho per una Catalunya lliure i justa socialment’. El líder republicà ha insistit que ‘és indestriable la majoria social a favor de la independència del fet que aquesta majoria ho és precisament per construir un nou país, una societat forta econòmicament, i justa socialment. Els projectes els coneixereu pels seus fruits, com deien les sagrades escriptures, i si parlem de fruits d’arbres forts parlem de la única llista centrada en Catalunya, transversal i oberta, una llista que continua sumant’.

L’acord per les eleccions europees es centra en l’elaboració d’un programa de màxima ambició en l’àmbit del catalanisme polític i to allò que s vol transformar. El programa serà la base d’acció en el Parlament Europeu i es centrarà en els següents eixos:


- El referèndum del 9 de novembre, procurant que les institucions europees donin suport al dret a decidir del poble català, n’avalin el procés, n'acceptin els resultats i siguin conseqüents amb el mandat democràtic que representa.

- La consecució d'un Estat independent dins la UE, com a expressió de la voluntat compartida i certificada per la ciutadania de Catalunya a través d’un procés d’autodeterminació democràtica.

- Una major integració política de la UE, d'acord amb una progressiva federalització dels seus pobles i estats i les institucions que les representen. Una integració que passa indefectiblement per l’enfortiment democràtic de tots els processos europeus, dotant al Parlament Europeu de la potestat democràtica plena que apoderi la ciutadania en la presa de decisions.

- Un canvi en el govern econòmic europeu per acabar amb les polítiques d’austeritat i fomentar el creixement sostenible, l’ocupació i el diàleg social. Volem reforçar la integració econòmica de la UE amb un pressupost comunitari coherent i amb uns nous instruments d'harmonització fiscal, bancària i de govern comú del deute que fomentin el desenvolupament econòmic equitatiu.

- Volem projectar una nova Europa social que harmonitzi polítiques i objectius ambiciosos de benestar i cohesió social pel conjunt de la Unió, aturant les retallades de drets i serveis i projectant un model social compartit per garantir la qualitat de vida de tota la ciutadania europea.

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, acompanyat d'Ernest Maragall, de Nova Esquerra Catalana
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, acompanyat d'Ernest Maragall, de Nova Esquerra Catalana

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web