spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 29 de març de 2017

Esquerra Republicana reclama explicacions al ministre Dastis pels 'favors' de García-Margallo contra el procés català

'Pot explicar l'ofensiva diplomàtica contra una part del propi Estat espanyol, almenys de moment, finançada amb recursos públics, que en part surten dels mateixos catalans als quals el ministeri d'Exteriors hauria de protegir?'. Amb aquesta pregunta la senadora Laura Castel ha demanat explicacions aquest dimecres al ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, que ha comparegut en la comissió mixta de la Unió Europea, per les declaracions de l'exministre García-Margallo en què afirmava durant una tertúlia televisiva que el govern espanyol deu favors a tercers països perquè, durant la seva etapa al capdavant del Ministeri, va haver de demanar a altres estats que no es posicionessin públicament a favor del dret d'autodeterminació de Catalunya.

Castel ha recordat que el mateix García-Margallo va explicar que es van celebrar reunions setmanals, tots els divendres, 'per donar instruccions als ambaixadors i cònsols, amb l'objectiu de tancar les portes diplomàtiques a l'independentisme català'. 'Va participar vostè en alguna d'aquestes reunions?; se li van donar instruccions concretes referents a Catalunya?; pot vostè donar exemples d'aquestes instruccions?, ha interpel·lat la republicana a l'actual titular d'Exteriors. 
 
Precisament, Dastis ha reconegut que en aquestes reunions de 'coordinació' s'han pogut fer 'gestions' per explicar a l'exterior quina és la situació 'jurídica i política a Espanya'. 'Ho reconec, parlar amb els nostres interlocutors per contrarestar una campanya a l'exterior - la del procés català-  que moltes vegades no representava el que passava a Espanya; no hi ha res per avergonyir-se', ha dit el ministre.
 
En aquest sentit, la senadora ha explicat que Dastis 'era representant permanent d'Espanya davant la Unió Europea en el moment en què es van prendre aquestes decisions' i que, per tant, 'tenia coneixement directe'. 'Ara, com a ministre, haurà de fer-se càrrec de l'herència rebuda', ha sentenciat la republicana.

Esquerra Republicana reclama explicacions al ministre Dastis pels 'favors' de García-Margallo contra el procés català
Esquerra Republicana reclama explicacions al ministre Dastis pels 'favors' de García-Margallo contra el procés català

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web