spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 28 de febrer de 2017

Esquerra Republicana reclama més control i limitació de l'ús d'oli de palma en els aliments

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei perquè s'incrementi el control sobre la utilització de l'oli o greixos de palma en productes alimentaris i iniciar, dins de les competències que corresponguin a les diferents administracions, la retirada progressiva dels productes amb aquest component de les màquines expenedores de centres educatius, esportius i de salut.

La proposició, que signa el diputat Xavier Eritja i que serà debatuda a la comissió de Sanitat i Serveis Socials, insta el Govern espanyol a què requereixi a la Comissió Europea que modifiqui el reglament sobre la informació alimentària al consumidor ‘perquè els fabricants, productors, distribuïdors i importadors d'aquest tipus d'aliments hagin d'informar del contingut d'aquest producte en els seus envasos o etiquetes de manera llegible i visual’.

Així mateix, la proposició insta a què es desincentivi el consum d'aquests aliments entre la població infantil, limitant la publicitat a la televisió, així com la distribució de joguines o altres reclams publicitaris en productes que continguin greixos o oli de palma.

L'oli de palma és un oli d'origen vegetal que s'obté de la fruita de palma Elaeis Guineensis. Es pot trobar entre els ingredients d'un bon nombre de productes presents en la cistella de la compra habitual: patates fregides, cereals, brioixeria, galetes, pizzes o xocolates, entre altres.
 
La seva composició de més d'un 50% de greixos saturats, molt més que qualsevol altre oli, ‘provoca que un excés en el seu consum suposi un risc per a la salut, des de malalties coronàries fins a obesitat’, recorda Eritja sobre la base de diferents informes sobre salut. Malgrat això, el seu consum i aplicació ha anat en augment els últims anys.
 
És per això que Esquerra Republicana reclama una política decidida per limitar el consum de productes que continguin aquest component. La iniciativa se suma a la que mesos enrere Esquerra Republicana ja va presentar a la mateixa comissió per instar el Govern espanyol a limitar l'ús de sucres saturats principalment en les begudes refrescants, i que va ser aprovada.

El diputat al Congrés Xavier Eritja
El diputat al Congrés Xavier Eritja

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web