spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 20 de juny de 2017

Esquerra se suma a una iniciativa conjunta per reclamar a l’Estat que reuneixi la Junta de Seguretat

La proposició s'ha signat conjuntament amb En Comú Podem, PDeCAT i PSC

Els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, En Comú Podem, PDeCAT i el PSC han presentat aquest migdia una proposició no de llei per reclamar al Govern espanyol que convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya.
 
Els grups recorden que la darrera Junta de Seguretat de Catalunya es va reunir l’any 2009, i el context d’aleshores no era el mateix que l’actual, on el nivell d’alerta terrorista és de 4 sobre 5. Davant d’aquest fet, el Govern de la Generalitat ha demanat de manera reiterada al ministre de l’Interior que convoqui la Junta de Seguretat.
 
La resposta de l’Executiu espanyol no només ha estat negativa sinó que, a més a més, a través del Ministeri d’Hisenda, ha enviat un requeriment al Govern de la Generalitat on li comunica que només pot convocar 50 places de Mossos d’Esquadra, en comptes de les 500 previstes pel Conseller d’Interior.
 
Davant d’això, els grups signants de la iniciativa reclamen “la convocatòria amb caràcter immediat de la Junta de Seguretat de Catalunya”, i que un cop convocada, es tracti la presència dels Mossos d’Esquadra en els diferents fòrums i organismes nacionals i internacionals en la lluita contra el terrorisme.
 
Des d’Esquerra, ECP, PDeCAT i PSC reclamen també al Govern espanyol “que rectifiqui i permeti la convocatòria de 500 places de Mossos d’Esquadra, d’acord amb els objectius de preservar la seguretat pública”.
 
Per al portaveu d’Esquerra al Congrés de Diputats, Joan Tardà, el fet que des de fa vuit anys no s’hagi convocat la Junta de Seguretat “demostra que hi ha una clara voluntat política i no té perdó, perquè fins i tot hipoteca la seguretat dels ciutadans de Catalunya en benefici d’un interès polític del Partit Popular i del govern espanyol”.

Esquerra se suma a una iniciativa conjunta per reclamar a l’Estat que reuneixi la Junta de Seguretat
Esquerra se suma a una iniciativa conjunta per reclamar a l’Estat que reuneixi la Junta de Seguretat

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web