spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 31 d'agost de 2017

Ester Capella a Montoro, sobre el FLA: “Imposen condicions ideològiques, perquè sap que la Generalitat compleix”

La diputada portaveu d’Esquerra Republicana a la comissió d’Hisenda i Funció Pública del Congrés, Ester Capella, ha qualificat aquest dijous “d’innecessària, arbitrària i sectària” l’amenaça per part del govern espanyol de retirar la Generalitat del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) amb el pretext que pogués ser utilitzat per finançar el referèndum de l’1 d’octubre. Entre altres coses, ha recordat Capella al ministre Cristóbal Montoro, perquè “sap perfectament que a través del FLA no es pot pagar cap despesa que no hagi autoritzat prèviament el Ministeri d’Hisenda”.
 
Montoro ha comparegut aquesta tarda en comissió per donar explicacions sobre l’amenaça de retirar Catalunya del FLA. Ha hagut de reconèixer que no hi ha cap motiu per fer-ho perquè el control a què se sotmet mensualment la gestió econòmica de la Generalitat no ha detectat cap anomalia.
 
Capella ha insistit a Montoro que el govern espanyol era conscient d’aquesta realitat des del primer moment i que l’anunci sobre la possible retirada del FLA “no era innocu, sinó que només pretenia generar incertesa als proveïdors, com farmàcies, residències o hospitals concertats. En definitiva, serveis públics”. I ha sentenciat que aquesta mena d’amenaces “només les fa la mala gent”.
 
La diputada republicana ha assegurat que “no té cap sentit que la Generalitat pretengui finançar el referèndum de l’1 d’octubre amb els diners del FLA”. I davant l’alleujament del ministre, que ha dit que sense pressupost ni finançament el referèndum no es farà, Capella ha tirat d’ironia per dir-li que “no pateixi, que en català tenim un refrany que diu que els catalans, de les pedres en fem pans”.
 
“Estan atacant els ciutadans i els seus drets”, ha dit Capella. “Vostès imposen condicions ideològiques, perquè sap que la Generalitat compleix. I també sap que hi ha qui no ho fa”. Darrere al control de les finances de la Generalitat “el que pretenen és suspendre l’autonomia per la porta del darrere”, ha sentenciat la republicana. “I així poden satisfer els sectors més durs de la dreta, entre els quals s’hi compta Ciutadans, que li ha demanat pràcticament que ens intervingui”.
 
Capella ha acabat amb una nova ironia dirigida al ministre: “Si creu que això els dóna força, endavant. Jo l’he de felicitar per formar part dels ministres del sí. Cada vegada que intervé guanyem un vot per la independència”.

Ester Capella, durant la seva intervenció davant del ministre Montoro
Ester Capella, durant la seva intervenció davant del ministre Montoro

© 2021 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web