spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 28 de setembre de 2017

"Gràcies, gràcies, gràcies", la carta de Josep Maria Jové i Lluís Salvadó a la ciutadania

Tenim un país collonut, un país que s’ho mereix tot. Mai ens hem sentit sols. Mentre érem en mans de la Guàrdia Civil, passant de calabós en calabós, sentíem el vostre escalf i el vostre acompanyament. El repic de les cassoles ens acompanyava en unes circumstàncies personals que no eren fàcils.

Ha passat tot just una setmana, 14 persones vam ser privades de llibertat. Alguns som alts càrrecs del Govern de Catalunya; la majoria, treballadors i ciutadans. Van entrar a les nostres cases particulars, ens les van remenar de dalt a baix sense el dret a ser assistits per un advocat en alguns casos, hem hagut de passar dies i nits en petites cel·les com a delinqüents i comparèixer a declarar davant d’un jutge emmanillats. I, tot, en nom de la Constitució.

No ha estat fàcil. Però ens sentim forts i reconfortats per tanta bona gent, per tanta dignitat. Mai no oblidarem, tampoc, el sofriment que han fet passar als nostres familiars i amics. No ho diem pas amb esperit revengista. Ara bé, sí que ens serveix per saber quin és el tipus de país que no volem per a nosaltres ni per als nostres fills i filles.

Els nostres ideals no han fet més que reforçar-se, i la nostra il·lusió per construir una república de ciutadans lliures on mai ningú sigui empresonat per les seves idees i conviccions és avui més ferma que mai. No ens cansarem de dir-ho: sou collonuts! I el cor ens batega d’emoció i reconeixement quan ho diem. Esteu oferint una lliçó de civisme al món i una lliçó de dignitat a un Govern espanyol que no ha dubtat a trepitjar-nos i a actuar contra tots i cadascun de nosaltres, de vosaltres.

I creieu-nos quan, en pau d’esperit, us diem que no escrivim aquestes ratlles per queixar-nos, en absolut. Ho fem, sobretot i per damunt de tot, per agrair-vos amb un somriure immens d’orella a orella les infinites mostres de suport que hem rebut, ja sigui mitjançant les xarxes socials, a peu de carrers i places ‘elscarrerseransemprenostres!’, o a través dels nostres familiars que vivien emocionats la reacció coratjosa i cívica de tants milers i milers de ciutadans.

Al Govern espanyol, i als partits que estan donant suport a aquesta ofensiva per terra, mar i aire contra Catalunya, els preguntem com volen que sentim nostre un Estat que no ha dubtat a saltar-se les seves pròpies lleis, a liquidar la separació de poders, a amenaçar directament desenes de milers de ciutadans, a coartar les llibertats, a intimidar la gent i a infondre por.

Voldríem recordar, alhora, que la instrucció judicial que ens ha dut a ser detinguts prové d’una querella d’un partit d’extrema dreta, acceptada a tràmit contra qualsevol lògica jurídica, en la qual es denunciava una suposada gestió il·legal de dades fiscals. Avui, cap dels detinguts estem imputats per aquest motiu. S’ha utilitzat aquesta coartada per fer-ne una causa general contra l’anhel d’aquest país de decidir democràticament i lliurement el seu futur. Des de les cel·les i durant els trasllats us hem sentit sempre molt prop. Els vostres cants, el repicar de les cassoles, els clàxons... ens han fet molt forts. Hem vist, tots plegats, que la mobilització pacífica, les flors, els cants de tot un país conscient és invencible.

Ens hem demostrat els uns als altres que ens tenim, i que som molts els que ens rebel·lem contra la injustícia, els que compartim els valors de la democràcia, de la dignitat i de la fraternitat. Estem segurs que, alguns, avui estem lliures i som aquí perquè vosaltres hi vau ser allí, vau ser a fora, als carrers.

Passi el que passi els propers dies, sapigueu que guanyarem. No us enrabieu, no us deixeu provocar, ens volen enfadats i violents. Mantinguem-nos ferms i compromesos amb la llibertat i amb els drets de tota la ciutadania.

De fet, encara no ens n’adonem, però ja estem guanyant. Aquests dies hem començat la nostra emancipació i el camí cap a una societat republicana i democràtica, més forta, més preparada, que ens necessita a tots i cadascun de nosaltres.

Guanyarem. Perquè estem sembrant la llavor d'un Nou País i guanyant-nos el dret a decidir i el nostre reconeixement com a Poble.

I guanyarem perquè tot el que fem no ho fem contra ningú sinó que ho fem per dignitat, per justícia i per set de llibertat.

Una abraçada a tots, sou la millor gent que hi pot haver!

Josep Maria Jové
Lluís Salvadó

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó agraeixen el suport dels ciutadans
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó agraeixen el suport dels ciutadans

© 2019 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web