spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 19 d'abril de 2016

Gran interès en la jornada sobre la via catalana cap a la independència al Parlament Europeu

La periodista alemanya Krystyna Schreiber, autora del Llibre Què en penses, Europa?, i el professor de la Universitat Pompeu Fabra, Klaus-Jürgen Nagel, han participat aquest migdia en un acte al Parlament Europeu (PE) per parlar del procés català des d'una perspectiva internacional. Schreiber ha assenyalat que cal difondre més el fet que el procés català és 'un conflicte democràtic que no està causat per la crisi econòmica' i que és un procés tranversal, democràtic i absolutament pacífic. 'En les entrevistes que vaig fer a acadèmics italians per escriure 'Què en penses, Europa?' em van remarcar que no es tractava d'un moviment ètnic ni nacionalista'. La periodista també ha recordat la caiguda del mur de Berlín: 'Vaig tenir la sort de viure'l i aleshores Europa va mostrar els seus millors valors. Espero que en el cas català també tindrem l'oportunitat de veure'ls'.
 
L'acte ha servit per presentar els dos llibres de Schreiber, Què en penses, Europa?, en català i diversos testimonis, i Die Übersetzung der Unabhängigkeit, més dirigit a un públic alemany. Nagel ha col·laborat amb Schreiber. 'Quan la Krystyna em va invitar a participar en aquest llibre, de seguida li vaig dir que sí perquè és un llibre necessari per explicar el procés a fora i explicar malentesos', ha dit el professor.
 
L'eurodiputat d'Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, un dels diputats organitzadors de la jornada, n'ha fet una valoració excel·lent. 'La sala ha quedat petita i els dos ponents han donat una magnífica visió de conjunt de quina ha estat la situació fins ara i de quina és en aquest precís moment', ha dit.
 
Per la seva part, l'euroditputat Ernest Maragall ha valorat que 'la selecció de ponents, diputats, acadèmics i públic han convertit la jornada en una reflexió col·lectiva prou interessant per ella mateixa'.
 
A més de Terricabras i Maragall, Ramon Tremosa també ha col·laborat en l'organització de l'acte, al qual han assistit una seixantena de persones, entre elles, eurodiputats de països com Irlanda, Bèlgica o Bulgària, representants d'ambaixades i de governs regionals alemanys.

La sala del Parlament Europeu on s'ha celebrat la conferència sobre la situació a Catalunya
La sala del Parlament Europeu on s'ha celebrat la conferència sobre la situació a Catalunya

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web