spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 10 de gener de 2008

Huguet demana a les universitats més projecció exterior i a l’empresa més implicació en recerca

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha reclamat avui a les universitats catalanes “més coratge per obrir-se a l’exterior i participar en projectes internacionals de primer nivell” i a les empreses “més col·laboració i més implicació en projectes de recerca universitaris”.

Huguet ha fet aquestes manifestacions durant la conferència 'Catalunya, punt d'atracció de talent del Mediterrani' en el Cercle d'Economia, on ha analitzat els principals 5 reptes de la universitat catalana: "consolidar l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), millorar la governança del sistema universitari, atreure talent, promoure la internacionalització radical i orientar-se al lideratge de la Recerca i la Innovació". En la seva intervenció el conseller ha proposat un seguit de mesures per enfortir les relacions actuals entre universitats i empresa que ajudin les universitats catalanes a situar-se entre les més competitives i les més atractives del món.

El conseller també s’ha referit a una assignatura pendent dels empresaris: incrementar la inversió en recerca. “A Catalunya estem a la tercera part de la inversió en recerca que hauria de fer l’empresa del que ens tocaria per estar a nivells com Finlàndia. Hem de passar de ser la fàbrica d’Espanya a la gerència de la part del món que ens pertoqui”, ha dit.

La recerca i la innovació han esdevingut un factor clau d’èxit de les societats avançades. Des d’aquest punt de vista, Huguet considera que “Catalunya no ha assolit el posicionament que per tradició industrial i desenvolupament econòmic li correspon".

Josep Huguet
Josep Huguet

© 2020 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web